Wednesday, March 26, 2014

Kisah Ilman yang suka main air



Salam,

Entry lama yang baru publish.

Setelah lama berkurun tak update, ku godek godek entry dalam draft... Ilman sekrang dah masuk 17 bulan. besar dah anak ibu. Macam-macam teletah dan kisahnya. Hari ni cerita kisah Ilman awal-awal dulu mandi kolam ..

Ilam mula masuk pool masa umur dia dah nak masuk 6 bulan macam tu, sebelum tu ayah Ilman dah ajar Ilman tahan nafas bila jirus air. Bagi dia paham instruction gitu..

ONE , TWO, THREE..jirus air atas kepala dia.. so lama-lama dia dah paham instruction tu, kita pun tengok dia ok takde masalah, so baru bawak ke pool n ajar menyelam untuk beberapa saat..

Masa ni first time dia masuk pool dan menyelam. Dia tahan nafas sekejap masa masuk air tu.. kena bermula dengan beberapa saat dan makin dia besar baru tambah masa menyelam tu. Awal-awal just bagi pendedahan je.


Happy!



Make sure jangan buat kalau tak berani tau, kena berani. hehe. Put memang tak berani..hehe Husband je boleh buat.



N yang ni pulak beli pelampung neck dengan kina... untuk ajar pergerakan  kaki tangan dia  gitu lahh. Put pun  tak tahu sgt, hehe





N dia memang seronok sangat.






So, sampai sekarang memang dia seronok kalau ke swimming pool, cuma sebab cuaca sekarang tak begitu mengizinkan plus masa ibu juga tak mengizinkan.. aktiviti mingguan ni tergendala buat seketika. Sian Ilman

6 comments:

Lyaa Suriany said...

comel nya iman.
xlama lagi pndai berenang dah

Allene said...

bestnya belajar berenang...

LisaLisut said...

good boy ilman.. :)

1st, i sndri tak berani nk benam hannah dlm air. sbb i pn jnis tkt air msk tlinga hahaha. so if ade sesapa nk benam hannah jgn buat dpn mata i kekekeke

hannah suke main air tp dia xreti kuak2 tgn n kaki. i sbnrnye pk byk kali nk bg pkai neck float tu i read mat saleh xgalak pkai neck float tu utk ajar swimming huhu. myb one day..or ssh sgt hntr class swimming jela nak if dh besar skit haha

Shakina Farhan said...

sbb dah lama shahadah xmasuk kolam die jadi takut..huahua..lawak je nangis2 tepi kolam..

cikpuanputeri said...

Lyaa~ ikut ayah la pandai berenang. ibu idoknye pandai. hehe

Allene~ best! ibu berendam je xpandai berenang. hehe

lisa~ kannn. i dari dulu terpk nak hantar pi kelas jee. hehe. hannah senang nak main air turun je kat bawah, terjun kolam. syiokkk


kina~ ilman bila lama tak bawak mandi kolam pun jadi lambat dia nak start tu. tapi bila dah masuk dah taknak keluar pulak. hehe

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini