Thursday, October 17, 2013

Ariff Ilman's 1st birthday

Salam..

Hye semuaaaaa.........

Sebenarnya dah tulis panjang berjela entry ni sudahnya hilang sebab pi save yang dalam phone punya takde tulisan ada gambar aja.. So, pendek ringkas dan padat  + malas (errr).

Birthday Ilman dah berlalu 3 minggu yang lepas. kahhhh. seperti biasa sekarang memang kelaut sikit mood berblog. So slow slow and steady jeh la... Nanti-nanti kita cerita bab Ilman. Sekarang cerita bab Majlis Hari Jadi Ilman.

PREPARATION


1. KEK

Sebab Ibu dah sebulat suara memilih tema Nemo tanpa tanya ayah dan Ilman, maka persediaan cari kek yang pertama sekali dalam list. (btw Ilman memang suka tengok Finding Nemo). Ibu nak kek Nemo jugakk Nemo jugakkk...Segala ranjau duri dihadapi, akhirnya dapatlah ibu Kek Nemonya yang ditemui di Secret Recipe (SR). Tq husband merealisasikan impian Ibu..haha.. So ini rupa Kek Nemo.


tulisan HAPPY BIRTHDAY dari Mr.DIY.



Alo alooo. comelnya Ilman dan ikan nemonyaa...


Sedap kek Choc Moist SR ni


2. CANDY BUFFET / BELON

Sebab malas nak panjang cerita. Pendekkan cerita. Segala belon belon itu dibeli di Glowing Party House  kat Jalan Reko. Sila google peta ke kedai tersebut. hehe. Kat sini beli belon no 1 besaq tu, words HAPPY BIRTHDAY gantung2 tu dengan belon, belon Nemo itu juga belon sticks 30 pcs (untuk bagi kanak-kanak). Segala barang yang untuk candy buffet ni banyak beli di Mr. DIY. syokk shopping kat Mr. DIY.. banyak barang plus murahhhh. Itu yang penting. 

Choc Fountain Machine+ Choc+sticks (biscuits,fruits and marshmallow) ditaja oleh kawan masa sekolah Seseri,  The Sugar Town. Rezeki Ariff Ilman. hehe Sesuai if korang nak buat majlis apa-apa pun. dahlah rental n choc(2kg) semurah RM 100 tauuuu. Chocnya adalah sgt sedap. nyummm. sampai sekarang masih terasa kesedapannya. 

Segala candies, marshmallow dan semua jajan2 beli di NEU ECON, Kajang. sebelah kedai Dzull butik tu.. Murah2 je jajan2, gula2, kek pandan ke apa semuaaa ada,.



3. GIFT PACK

Banyak barang beli kat Mr. DIY.

Dalam beg letak cawan comel, keychain minions(beli kat kedai Neu Econ) @fridge magnet dan kek pandan. Lepas tu kepit je dengan pengepit haiwan-haiwan ni,. hehe. comel.



Gambar lain malas nak ambik upload dah.dalam phone. hehehhe

Banyak lagi sebenarnya ni, tapi biasala ibu dah malas kan nie. 

Ni topi birthday yang ibu lupa nak kuarkan. ahahah. Nasib ada gambor biorpunn Ilman tak pakai baju



Lepas ni update birthday Ilman pulak la ye.




Byeeee...

9 comments:

Cik Puan Tqah said...

hehe..choc fountain tu mmg sdp...huhu

cikpuanputeri said...

@cik puan Tqah kan.. terasa nak makan lagi, nyumm

e k i n ♥ y u s r i said...

waaaa...besarnye kek die

cikpuanputeri said...

@ekin Ariff Ilman yang kecik tu nampak kek besar.hehe

Hunny Kitty said...

happy bdayyyyyyyyyyyyyyy

erin said...

kemain gemok nemo ilman..cukup makan ikan tu yeh..hehe

shura shushi said...

comelnya tema nemo, geram tengok kek tu

Ariff ILman Happy Birthday ya :)

cikpuanputeri said...

@Hunny Kitty tq auntie!!

@erin terlebih makan tuuu, besaq baq ang

@shura hehe. Ilman suka nemo. Tq auntie shura!!

mama leen said...

comelnya kek nemo