Tuesday, April 30, 2013

Ariff Ilman dah 7bulan.

Test nak update blog pakai phone .hehe. malas nak transfer gambor kekdahnye. So letak gambor dulu nanti rajin kita update la ye  .hehe
Selamat hari pekerja semua! Cuti cuti .yeyyy!!

Alhamdulillah, dah masuk 7 bulan dah Ariff Ilman, pejam celik pejam celik je dah besar dah. cepat je kan..
Ilman ni banyak membesar kat jalan je asyik ikut ibu pi outstation.hehe

Progress Ilman hingga hari ni,

Gigi baru tumbuh masa 6m2w hari tu. Masa tu perasan sebab malam tu dia tiba2 bangun menangis dan merengek2, esoknya tengok dah nampak tunggul putih tu, demam sikit masa nak tumbuh tu, sekarang tak penuh lagi keluar giginya, separuh je. Sekarang hobinya menggigit sebab gatal gusi agaknya kan.. Ibu pun terkena penangan gigitannya.hehe

Ilman merangkak start 6m hari tu, dan sekarang memang laju dah ha, siap masuk bawah meja, sibuk nak main roda stroller dia. Ilman memang suka benda2 yang jenis berpusing tu.

Sekrang da boleh duk tegak n sibuk pulak nak memanjat dan berdiri. Tapi masih kena berpaut.hehe.

Makan berselera sokmo. Ibu la ha dok pening nak masak apa bagi rasa yang lain lain n macam2.moga ibu lebih rajin nak masak. Hehe

Ilman da bunyi sebut ayahh nenekk, ibuu x kuar lagi  hehe.

Ilman suka sangat main air. Masuk bilik air je terus senyum lebar haa. Masuk kolam renang excited benor. Hari tu bawak pi mandi kolam kt klcc, kali kedua kat apartment auntie lis. Next month ada family day kat sunway lagoon pulak. Yey.

Ok. Nanti bulan dpn pulak ha update  hoho byee

18 comments:

ctmah said...

happy 7mos ilman =)
auwww.ngerinya tang kena gigit tu..huhu

cikpuanputeri said...

Thanks .
Haah mmg ngeri. Hee sentap ibu kena gigit.huuu

LisaLisut said...

happy 7mo ilman :)

cikpuanputeri said...

Thanks mama hannah.

Shakina Farhan said...

kina pun suka update ikut phone dulu sbb mls transfer..pastu edit bila bukak laptop sbb phone xle letak caption & ikut perenggan..

cikpuanputeri said...

Gambar banyak da dalam phone je kan. Ni mmg gambar semua jadi kebawah la nie. X edit dah dlm laptop hehe

Umie Aisya said...

Happy 7mo ilmann budak suka senyummm.hehe

Asz Miza said...

Happy 7 mos Ilman..Ammar pn start tumbuh gigi6m 2w tapi sampai skg still tak kua habis..baru putih2 sikit sebab dia xpandai nk gesel2 gusi..

cikpuanputeri said...

Tq.mama.saffiya hee. Ilman penyengih

cikpuanputeri said...

Haah. Nampak putih2 tunggul gigi tu kann. Kecik2 gigi pon sakit woo .hihi. thanks dear

cha said...

happy 7 month iman. nanti sebut ibu plak tau haha

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
tenku butang said...

haiiiiii.. follower ke 455

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Anonymous said...

Simply desire to say your article is as astounding.
The clearness in your post is simply cool and i can assume you're an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding work.

my website ... http://www.explorethecapabilities.com/

~ NANA ~ said...

makin hensem! teringin sgt nak jumpa...boleh berkawan dgn ayish

Story on love said...

cerita yang menarik

Ibn Ajrin Alarobi said...

Ilman dah blah bjln me skrg

Ibn Ajrin Alarobi said...

Ilman bile botak kepala tuu.