Tuesday, February 5, 2013

babywearing : Boba Carrier

Salam..

Lama dah nak review pasal Boba 3G Carrier ni, tertangguh je nak tulis. Blur dah bila nak menulis entry ni. alahai... Boba Carrier (Tweet)  ni kami beli semasa Baby Fair PWTC June tahun lepas. Dapat beli dengan harga RM395, retail price RM438 kot.lupa... beli di booth MumsDream. Nie ciri-ciri Boba Carrier yang dicopy dari website Boba. hehe

  • 100% Cotton
  • Front and back carry options
  • Removable sleeping hood
  • Adjustable sleeping hood, adjusting in length to fit growing babies
  • Zipper pouch may be used to store your hood when not in use
  • Comfortably fits heights 5’0” – 6’3”
  • Waistband range: 25” – 58”
  • Additional adjustments for easier fit and breastfeeding
  • Patent-pending removable foot straps
  • Elastic bands neatly roll up straps
  • Shoulder strap holders keep purses and diaper bags in place
  • Easily adjustable chest strap
  • Uniquely designed to “hug” your child
  • Converts to an infant carrier without an insert
  • Extra head support adjustments for infants
  • Body of carrier rises 2-3” higher than other brands
  • Multiple pockets for on-the-go storage
  • High quality military grade buckles

First time Ilman pakai Boba masa keluar sehari lepas habis pantang kat MidValley, tidur 3 jam dalam boba.hehe.. Masa ni husband yang bawak Ilman. First time kan, kekok lagi n risau takut baby tak selesa.hehe..


Memang tak nampak baby sebab fully cover dia pakai sleeping hood...hee.. Kaki kalau newborn disarankan bagi dia duduk posisi kaki macam kaki katak tu *posisi kaki masa dalam perut* Sleeping hood boleh simpan kalau tak nak guna.



Ilman tidur..


Tunggu Ilman besar ayah boleh bawak naik gunung..hee. Sekarang belum guna foots strap lagi, Salah satu sebab beli carrier ni sebab ada footstrap lah, taklah lenguh kaki kan..



Ilman  belum pakai mcm ni, tak bagi kangkang lagi.


Ilman masa 2m+, masa ni nak berputing pun.. sekarang tak nak dah.. jalan jalan KLCC


Jalan jalan The Curve. Bila dah ngantuk, tepuk2 punggung dia, tertidur la dengan lenanya..hehe



Beli sack ni online, RM35 kot. lupa dah.. beli Tweet juga yang kanan hujung tu, bila keluar bawa stroller pun bawa baby carrier jugak, letak kat stroller.

Puas hati pakai carrier ni sebab Ilman suka, kalau tak suka pun kena suka jugak, hehe.  Selesa pakai dan tak sakit badan. Sekarang ni, sibuk lah hai nak berdiri dalam carrier..haha... nak tengok apa pun tak tau la..

ok. review pendek aje. bye

3 comments:

LisaLisut said...

mmg look comfy.tp harga dia mak aiiii. mahalll. dh xde duit nk beli nya.hahah.stroller dh mahal xdapek nk beli carrier mahal dah.sudahnye beli mothercare punye je haha. cute nye ilman isap puting ;p

BAIZURA NATASHA said...

Salam kenal u.. ;)
I tgh survey dis BC too.. Tp xpaham part newborn nk kena lipat kaki cm dlm prt tu. Strap kaki tu bli carrier dpt skali or beli asing put?

cikpuanputeri said...

hye baizura. strap kali memang attached kat carrier dah dear. awal2 kan baby xboleh kangkang lagi, so memamg awal2 tu disarankan baby masuk dalam carrier kaki lipat macam kaki katak tu, position kaki baby dalam perut. bila dah ok untk baby kangkang kalau ilman 4m dia dah sesuai pakai kaki keluar tu. nanti u beli, ada guide book bgtau camne..hehe. video kat utube pon ada