Tuesday, January 29, 2013

Cuti-cuti Ilman

Salam.

Amboi update sebulan sekali.ahaha... dulu update masa Ilman 3 bulan, sekarang dan masuk 4 bulan dah anak ibu... baru 4 bulan...hehe..

Cuti lima hari yang lepas bawak Ilman cuti cuti balik kampung di Parit Buntar. Last Ilman balik kampung masa tu dalam pantang lagi pun masa raya haji.hehe..

Sekarang dah balik boleh main main dah dengan tok, tokwan dan sepupu.

Ilman suka sangat duk dalam carseat dia. Selesa sangat dia duk main, tidur dalam tu.  Perjalanan malam, start jam 9 malam, sampai jam 2 pagi macam tu kat kampung. Ilman memang tidur la, ibu join sekali.Ayahlah gigih drive sorang-sorang. Stop jugakla kat RnR sebab husband dah mengantuk jugak. heee

Hari Khamis, Ilman jalan jalan di Kuala Kangsar. Sebenarnya teman MIL aka Tok Ilman pi hantar hantarn kat kedai situ. Alang-alang tu berjalan-jalan la kejap..


24/2/2013 birthday husband dan FIL. Dua kek sedap! 
Happy birthday Husband & Abah! We love u! 

Hari Jumaat pulak setengah hari dah dihabiskan di Pejabat Tanah Parit Buntar, menguruskan hal tukar hak milik tanah bagai bagai.

Petang berjalan jalan di Ban Pecah sampai makan laicikang,kerang rebus dan burger.

Sunset.
 

Sabtu ke kenduri kawan husband di Jelapang, then balik jumpa Onyang dan Nenda Ilman di Batu Gajah


Ilman dan Ibu merahh gituu
 

Ahad  pula berjalan jalan ke Penang, makan makanan kegemaran masa study di USM..

Tadaaa..

Pecal Ayam...

t

Then check in Hard Rock Hotel Penang Yey!



First time bawak Ilman masuk swimming pool. tapi takle rendam betul-betul pun, takde beli baju n diaper utk swim pun lagi. Ilman nampak seronok n excited masuk dalam air. Ibu n Ayah sempatlah berenang-berenang kejap sebelum naik sebab Ilman dah mengantuk.hee

 

Malam pi makan tepi Pantai Batu Feringgi , makan kat satu kedai yang JJCM pernah datang. Sedap dan berpatutan.

Wajib ambil gambar kat sini
 

Isnin, jalan jalan tepi pantai .

Ambil gambar lagi dan lagi...



oh ye, ada yang call n msg cakap Ilman masuk Melodi! hee. melodi sangatkan..Kami tak tengok masa tu tengah lunch.hee

Then my auntie instag gambar nie..
 femes jap illman untuk hari tu jelah..hehe.

ok dah. update ringkas..bye

4 comments:

FarizAtie said...

susah x nak bawak baby kecik berjalan..i mcm nak plan jalan2 6 bulan selepas melahirkan nnt...

http://miszatie.blogspot.com

cikpuanputeri said...

Hye atie. Ilman skrg 4m memang lepas habis pantang selalu bwk dia keluar. So buat masa ni ok lagi la bila bwk bejalan tu. Ada time merengek tu nak tido nak susu mcm tu je la. Hehe

fifi said...

Sy x konfiden bawa anak jalan jauh.sebab penat..sy penat bawa dia,wpun tolak stroller je pun..dia pun penat..

cikpuanputeri said...

fifi-haah.. kena bagi dia tidur cukup2 lah jugak sebab nanti meragam kan. takpe, tunggu besar sikit boleh bawak berjalan ..hee