Thursday, December 13, 2012

Pertama kali tinggal anak.

Salam.

Dah masuk minggu kedua Put bekerja. Baru masuk 2 minggu ni dah 2 kali ke Pahang outstation meeting dan workshop. First time tinggalkan Ariff Ilman. Biarpun satu malam sahaja tapi alahai risaunya nak tinggal Ilman dengan ayah .Risau dia tak mau minum susu botol ke malam malam. 

Tapi Alhamdulillah, Ilman ok. Call husband tanya macam mana Ilman ok ke tak. Husband  kata Ilman ok je, Ibu tu je yang risau lebih..haha..Ilman elok je tidur. Malam , husband kata dia bangun nak menyusu dan tukar pampers lepas tu sambung tidur  balik.

Put memang dah siap susun susu mana yang nak bawak, letak number semua dah. tinggal nak cairkan dan masukkan dalam beg je. Siap tulis note untuk husband kot2 lupa cara nak uruskan ebm tu. yelah first time katanya..hee..

Husband cerita Ilman  cari-cari jugak, tapi tak menangis. Konfius agaknya..Sian kan.. Anak tidur lena, Ibu yang outstation yang tak lena ingat kat anak..Ilman anak manja ayah, husband selalu layan borak main main dengan Ilman.

Sampai2 balik dari outstation tu, Ilman tengah tidur.So tak kacau dia sgt, masa df pun macam lapar dia hisap susu, rindu ibu lah tuuu..hee.. lepas tu tidur balik. Pagi esoknya before hantar pi BS barulah dia betul2 perasan ibu dah ada,,siap borak-borak gelak ketawa dengan ibu.. owhh melting

Muka bangun pagi , senyum terus nampak ibu.

Lepas ni memang kena bersedia untuk tinggalkan Ilman bila outstation lama-lama. So, kena gigih kumpul stock jugak untuk Ilman. Bila outstation, cuba untuk pump kerap sebab nak restock susu yang keluar sehari sampai 30oz seharian. Selagi ada rezeki untuk Ilman, InsyaAllah... Ibu usaha yang terbaik untuk Ilman.


4 comments:

Mimie said...

mesti rindu gila kat anak kan kan kan

Shakina Farhan said...

waa..mesti sedih + rindu gile..alangkan tengah tido pun rasa rindu dah..ni berjauhan..

cikpuanputeri said...

mimie~ haah memang rindu sgt.

kina~ hee. mmg dear tapi kena tabahkan hati je la..hehe

LisaLisut said...

si ilman ni murah senyuman. bagus hehe.

i wish i can produce tons of milk for Hannah but sadly to say. her rizkh is not like others. pasrah je la huhu