Friday, December 7, 2012

Perihal Ariff Ilman.


Ariff Ilman yang baru dapat jari.  Petang -petang lepas ambil dari rumah BS, selalu Ilman sibuk berborak uhh aa.uuh  aaa.panjang benor cerita.  Ni, sekarang dok ralit tengok mittens dia genggam2 tangan. hee. Jadi, ibu bukak lah sarung tangan terus excited main jari dia.. Comel sangat rasa nak gigit-gigit jari..hee. Malam-malam pun dia nak susu tak nangis tapi bunyilah duk hisap jari.. Ni gambar ilman bergaya dengan jari jemarinya.hee





Ilman anak manja ayah.. Manja dengan ayah betul Ilman ni, jadi bila tinggal hari tu sehari masa outstation ke Pahang, Ilman ok je, tido minum susu macam biasa. tak meragam. Good boy. Nanti ibu outstation lagi taklah ibu risau.

Di rumah pengasuh yang selang beberapa buah rumah pun Ilman ok, behave.. tak meragam.. Bagus bagus. Pengasuh Ilman sangat baik dan boleh handle EBM, itu yang penting. Ilman boleh tidur bawah dan berbuai. So,  tak kisah mana2 yang ok.senang nak dijaga. Balik rumah malam malam Ilman tidur atas tilam. 

Susu Alhamdulillah, Ilman masih ada rezeki untuk minum susu ibu.. Setiap hari hantar 7 botol ( 3.5- 4 oz) . Botol yang ke 7 selalunya yang fresh dan spare kalau lewat balik ke apa..Ilman habiskan 6 botol sehari. So, gigihlah jugak mengumpul stock dan pam hari hari kan..Selagi mampu, akan diusahakan. InsyaAllah.. FS sangat membantu sebab selalu pump 10-15min  (2/3 kali masa office hour) pagi tengahari petang. 15-20oz sehari then balik umah buat tandem dapat 5-10oz . pagi sebelum subuh sekali (5-10oz). So macam tulah cara nak kumpul stock bagi Put. Sebab selalu outstation, so memang kena gigih sikit sekarang. Harap dapatlah sampai 6 bulan dan sambung lagi kalau ada rezeki lebih.. InsyaAllah....

ok nanti share lagi. busy dihujung -hujung tahun. Next week outstation lagi..


5 comments:

Cik Puan Tqah said...

wa..bestnye put..dkt je ngn umah put eh.. tqah tgh consider nak beli fs gk..fuh.. mahalnyeee

Asz Miza said...

banyak jugak ilman minum..anak miza minum 2.5oz je tapi sejak 2 menjak ni kurang dr 2oz..pastu membazir plak ebm yg da panas..hmm..

cikpuanputeri said...

@cik puan tqah- haah, Alhamdulillah dapat dekat dengan rumah, senang nak ambil hantar. investment tu, insyaAllah berbaloi.hee

@miza hee.. memang banyak minum sekarang. miza panas kan sikit je lah dulu ikut keperluan dia. berharga setiap titisan susu..Ilman pun takdelah habis selalu kalau 3.5-4oz. ada jugak kena buang.

Zimie said...

eeee comelnya dia berbual.peramah betul ilman put ni heee

ctmah said...

alalaa..senyuman yg menggoda.baby boy mmg kuat minum susu kan