Wednesday, November 21, 2012

Jalan Jalan Cari Makan



Entry penuh gambar makanan.

Ahad lepas bawak MakAbahAdik pi makan mee kari ketam di Jalan Datuk Keramat KL. Siang tu kitorang tengok JJCM yang ada pasal Kedai Mee Kari Ketam KL dan dalam paper pun ada. Siap ada voucher 10% diskaun dalam paper tu if  bil  > RM30. So lepas maghrib terus ke tempat ni. Nak parking memang susah.. Taula kan area Jalan Datuk Keramat tu. Agaknya sebab masuk tv n paper, penuh sangat orang kat restoran tu.. Kecik je tempat makannya, kedai bukak bawah flat. Orang ramai sampai beratur nak tunggu meja dan kami adalah customer last yang dia ambil order. Rezeki...

Mee Kari Ketam - RM8.00

Mee Kari Udang - RM9/100g udang


Karinya sangat sedap. Trylah.. kedai berada disebelah Masjid Keramat..

Sebab hari hari pun teringin nak makan durian crepe, sudahnya buat sendiri banyak-banyak. 

Semalam husband ajak ke Serai  di Empire Shopping Gallery , dan nak try pavlova yang dikatakan sedap tuu.. Memang sedap pun..hee cuma terlebih manis. Katapun pemanis mulut kann..




Ilman with Ibu (^_^)


Ilman dah pandai sembang2, gelak2.. hee. tak terlayan kadang-kadang..



Dah nak masuk kerja 3 Dec ni.! 

9 comments:

cha said...

perghhh sedapnya. i memang teringin sgt nk mkn mee ketam ni u huwaaa tp kene dtg awal eh

cikpuanputeri said...

haah, elok le dtg awal sebab ramai sgt orang. tapi sebab hari tu kan bru keluar tv, tu yang ramai kot.

PinkUmmi said...

lahai petang2 mcm nih tgk makanan,lapar pulak perut

Fai CeritaCinta said...

wahhh, besar betul ketam dgn udangnye. memang berbaloi dgn harga. bilalah agknye dpat mkn kat sana kan..

aNNor said...

hensemnye ilman...hidung mancung!

Shakina Farhan said...

seyesly besar ketam tu..comelnye ilman..mcm ikut muka papa die..

~ NANA ~ said...

alaaaa pantang betol kalau tgk gambar makanan...terliur!

nida-razak said...

sedapnya mi kari ketam tu..terliur nida..huhu...put..ilman dah besar..makin comey dia...geramnya...

Adriana said...

eeii sedapnya...even kedai mee kari tu dkat umah tak sempat nak singgah lg