Wednesday, November 14, 2012

His first outing

Salam..

Semalam adalah hari officially Ariff Ilman keluar jalan-jalan. Masa pantang pun Ilman dah keluar, balik kampung semuakan, hee.tu yang tak secara rasminya sebab banyak travel dalam kereta aje. Ibu pun masih berstokin masa tu.

Makanya, cuti Deepavali semalam digunakan sebaiknya bawak Ilman jalan jalan. Mulanya nak keluar jam 10 pagi, sudahnya ayah ibu anak tidur jam 9 pagi sebab layan cerita Brave.haha.. Maka jam 1 jugaklah baru keluar ke Midvalley.

Sampai-sampai ke tempat makan, lena terus Ariff Ilman dengan aircond dan kerusi empuk.hee..Lama jugak stay dekat tempat makan sementara tunggu husband siap solat. 


Ariff Ilman belum ada stroller. hee. Ayah cakap nak guna carrier dulu.. Inilah rupanya Ariff Ilman dalam Boba carriernya.. sangat comfy tengok Ilman tidur.hee..Ayah pun happy je bawak baby.hee

Jalan jalan kat mall, ada org cakap, ehhh ada baby rupanya...hee. tak nampakkan  mcm ada baby dalam tu. Cover atas tu yang hitam bila Ariff Ilman jaga bukak lah, jadi dia akan jenguk kepala dia.hee.

 

 Tu dia baby yang berumur 45 hari.hee

 

Lena sangat tidur nie.. Nampak selesakan? Put belum try pakai. First time pakai husband masih kekok lagi lah kan..hee.. Tapi dia kata selesa tak rasa sakit belakang. Nanti Put review Boba carrier bila dah try pkai.

 


Dan juga.. dapat merasa dah durian crepe yang femes di Mid itu. memang sgt ramai orang beratur beli.. 6pcs RM 10 ye.. kiosk berada dekat dengan Big Apple di The Garden MidValley
 

Rasa sedap dan crepenya lembut dan nipis aje. lepas ni nak try buat.hee


Gitulah kisah Ariff keluar selama 4 jam di MidV. 3 jam awal dia tidur, sejam lepas tu bangun ,excited tengok lampu2.hee.. then dah nak susu kita pulanglah jam 5 lebih sampai rumah terus mandikan Ilman dan bagi minum.. lepas tu.. tidurlah anakku...

9 comments:

anaztasias nora aira said...

comel baby put !!

Cik Puan Tqah said...

hoho..tqah g midvalley malam tu.. put dok hulu langat eh.. batu bape.. tqah dok c2 gak..

Asz Miza said...

sedap je bby put tdo dlm boba carrier tu..da lama x g midv ni..xtau plak ada jual durian crepe kt sana..hahaha

ctmah said...

wah..lamanya tido sampai 3 jam tu

cikpuanputeri said...

nora~ tunggu baby nora pun mesti comel.hee

tqah~ ye ke? boleh la jumpa. put kat taman sri nanding batu 14 kot. kurang arif batu2 nie..hee

miza~ haah, dia suka la tu...ada dan sedap..heee

ctmah~ haah. lama dia tido..sedap kot duk macam tu.hee

Shakina Farhan said...

comelnye ilman..selesa betul..kina dah pernah try pki carrier aritu..xlarat..bg jela ayahnye bwk..haha..

m.a.s.h said...

try pakai wrap utk baby mu. mungkin lagi selesa? btw, selamat menjadi ibu puan put! x)

Rafidah Rahmat said...

ololo..tiutnye..cam best plak boba tuh kan..kire murah la awak beli ek..sebab saye tgk dekat website sume rm415 and above..

Cik Puan Tqah said...

ouh..tau sri nanding..tqah dok sg serai..memang shopping kt sri nanding tu kalau brg dapur.. hihi..boleh2..nnt tqah add fb.. :)