Saturday, September 29, 2012

Due in two days!

Weee. Saya masih belum bersalin lagi. Baby masih nak golek-golek guling-guling dalam perut ibu dia. hee. Tanda-tanda pun belum ada. Sakit datang dan pergi, tak konsisten. Perut mengeras-mengeras tu memang dah ada.  

Checkup di minggu 40, berat turun dah 1 kg dari 55kg ke 54kg, berat baby pula dah cecah 3kg, air ketuban, BP, darah semua Alhamdulillah ok. Heart beat, kepala baby pun dah masuk. So sekarang memang tengah tunggu turun tanda n sakit. Hari-hari menanti. Penat jugak kan tunggu menunggu nie. So Dr kata tunggu sakit normal datang, next week kalau belum bersalin jugak, induce.  Moga baby dah bersedia nak keluar minggu nie, amin......

Esok mak datang KL, sampai bersalin. So ada teman jugak kat rumah, idokle bosan sangat.. Dah tak sabar sebenarnya nak pegang baby sendiri biarpun tahu dari pengalaman kawan-kawan blogger yang cakap lepas bersalin ni memang penat. heee..

Mintak maaf segala salah silap ye. Doakan Put and baby Along selamat dan dipermudahkan urusan nak melahirkan si baby Along.. Amin.....

Lepas ni update bila dah bersalin (^_^)... InsyaAllah...

6 comments:

Asz Miza said...

Selamat bersalin nnt ye :) Insyaallah semua akan selamat.

fifi tiez said...

Ok..give me five!samalah kita.due lagi 2 ari..

ryy.han said...

Slmt bersalin...mmg stress gak tggu hari..2x overdue mmg risau memanjang

Nini Mohd said...

semoga dipermudahkan. amin.. ;)

http://ninimohd.blogspot.com

Hazz Nieza said...

dah brsalin blum Put? semoga segalanya dipermudahkan. ;)

aTy _faRed~ said...

tak lame dah tu..insyallah paling lewat pon xtra 10 hari dari edd..:) semoge dipermudahkan..aminnnn