Saturday, September 15, 2012

@ 38 weeks

Salam.

Jarang update hari Sabtu, sebab selalu weekend je jalan sana sini. Hari ni sebab husband kerja, dan tunggu nak balik Batu Gajah petang nanti, marilah mengupdate.

Dah masuk 38weeks. Baby belum nak keluar,kepala  baby dah engaged, air ketuban masih cukup, berat baby juga dah 2.7kg. berat ibu turun sikit. sekarang 54.6kg. Sepanjang 9 bulan pregnant nie, berat naik 10kg. 2.7 kg berat baby. hee. nak jugak tolak dengan berat baby kan.. Perut dah turun jugak. Kaki tak bengkak sangat, bila jalan banyak je naik sikit kat buku lali, lepas tu dah surut.  Makan memang banyak sekarang, malam susah nak tidur. Normallah kan...

Barang baby dah siap packing semua, dah letak dalam kereta pun, breastpump pun dah sampai, cuma set bersalin NR belum beli, tak tahu nak pakai ke tak, macam dah jatuh hati dengan Tanamera, so set tu xpelah pakai dulu tanamera, dah habis beli  je nanti kot.. Tungku, bengkung, set untuk uruskan uri pun da siap jugak, bagi ayah tak kelam kabut nak cari barang nanti. So beli je set pengurusan uri. InsyaAllah barang rasanya dah lengkap.

InsyaAllah bakal bersalin di Annur Bangi, itu jika tiada ada2 halangan dan diizinkanNya, Dulu ingat nak bersalin di Pusrawi, tapi sebab jalan ke sana agak sesak, so tukar ke Annur selain banyak positif feedback kawan-kawan yang bersalin di Annur. Sebab company tanggung so bolehlah nak ke private, kalau tak, memg terus pi GH je. hee

Lepas bersalin, akan pulang ke Pahang untuk berpantang, mak dah sedia cuti 2 minggu nak jaga, lepas tu jaga diri sendiri. hehe. Office mak dengan rumah dekat je, so tak kisah sangat. Husband pulak cuti seminggu. 

Dan yang paling happy bila dah dapat babysitter yang boleh jaga baby hujung tahun nanti. Yey...Alhamdulillah, dipermudahkan, satu lorong je dengan rumah. monthly RM250. Sngat ok kan harga dia.Thanks to BFF n mamanya yang tolong carikan. Nanti update kemudian pasal babysitter,

Itu saja update di minggu ke 38, nanti update lain, mana tahu update lepas nie pasal dah bersalin ke kan.. heee. Amin........

*ehem esok 1st Anniversary*

10 comments:

puan.mila said...

selamat bersalin nti..moga dpermudahkanNya..kita pun confius nak pilih set bersalin tanamera or NR..aduhh

Nn said...

selamat bersalin sis. kite pun di batu gajah ni. hee....

Asz Miza said...

slamat bersalin nnt ye :) kita da overdue ni..adess..sabar je lah..bby suka duk dlm ni..hehe..tanamera mcm best je..tp da terbeli NR..bestnye dah dapat BS..ni dah overdue BS pun xdpt2 lagi..adess//semoga semuanya akan dipermudahkan utk kita nnt..Aminn

Syima Syaz said...

selamat bersalin dan happy anniversary... kot2 baby nak kuar masa anniversary kot

Cik Tqah said...

Happy anniversary..semoga segalanya dipermudahkn ya :-)

nik ros said...

moga semuanya selamat.tak sabar nak tgk baby.mesti comel mcm mama dia :)

nik ros said...

moga semuanya selamat.tak sabar nak tgk baby.mesti comel mcm mama dia :)

Shakina Farhan said...

semoga semua dipermudahkan..set NR maybe put boleh beli yang certain2 sbb masa berpantang xbyk masa nk pki byk2 nt baby dok panggil..hehe..so far pki tanamera ok kot..teringin gak nk beli yg herbanika NR punye tu..da sebulan xbeli gak..haha..

Zimie said...

selamat bersalin put.semoga dipermudahkan semuanya.aminn

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hai sis, Yana baru singgah sini..
Selamat melahirkan ;)