Tuesday, July 17, 2012

Update

Salam


Lamanya tak update blog. Rindu dan banyak cerita.  Jadi cerita satu persatu sebab nanti pasti akan bercampur aduk juga. hee.

1. Kisah kehidupan di KL bersama suami.

Ececece, tajuk...heee. Sejak 25 June yang lepas , kiranya minggu ni masuk minggu ke- 4 dan hampir sebulanlah dapat duduk sebumbung dengan suami. Tapi sebenarnya,seminggu lepas transfer ke KL tu terus outstation seminggu dan minggu lepas pun outstation dua hari.  tak sebulan juga lah kan. Perasaan yang gembira dan bahagia bila hari-hari dapat jumpa husband pagi petang dan malam. Dan bila tinggal sehari terus rindu, dulu rindu seminggu kena bersabar, dah biasa orang kata.Alah bisa, tegal biasa kan.... Itu hikmah rindu orang yang duduk berjauhan dengan suami... rindu suami isteri pun dah dapat pahala. (^_^).  Semoga yang PJJ dipermudahkan urusan dan dapat stay dengan husband masing-masing satu hari nanti. Amin....
Awal-awal ni memang rajin nak memasak sebab 9 bulan suami asyik makan luar je. Pagi-pagi husband mesti bawak bekal breakfast @ lunch ke office. Masak simple-simple aja yang termampu. Gembira bila husband balik bawak bekal dah kosong.ehee...Nak gemukkan husband biar seiring dengan perkembangan isteri yang semakin berkembang.haha

2. Kisah Kerja 

Keluar rumah jam 7.00-7.15 pagi adalah waktu paling ideal untuk sampai seawal 7.40-7.45. Kalau lewat sikit akan sampai dalam 8.00 pagi. Office hour start 8.15- 5.15.  Akan keluar lepas husband keluar. dan husband akan sampai dulu kat rumah petangnya jam 6.00 . Put sampai jam 6.15-6.30 pm. So, harapannya bulan puasa ni akan pulang awal untuk sediakan juadah berbuka.  Kerja adalah biasa sahaja, tak sabar nak cuti lama nie haaa...

3. Kisah Baby ibuayah  dan kandungan 30minggu

Trimester 1 dan 2 dah berakhir dan kini sudah masuk 3rd tri. wehuu. Alhamdulillah.... Minggu ni minggu ke 30... dah 30 minggu dah bawak baby. hee.. Next week baru checkup, so nanti update balik. Sekarang kepala baby dah kat bawah. Harap Along kekal macam tu jangan pusing-pusing tau sayang!. Berat ibu dan baby  normal. Hb, gula semua pun masih ok lagi. Tapi dah lama tak checkup ni risau juga..hee. Along sangatlah aktifnya . lagi2 petang n malam bila nak tidur. Berombak-ombak perut.Geli pun ada.ehe...  Barang-barang baby mostly dah siap.  Cuma stroller,set berpantang dan beg nak bawak pi hospital belum beli. Ada barang-barang kecil dan sampingan yang belum beli.. Stroller , ayah kata nak beli bila Along dah keluar.. Awal-awal pakailah baby carrier. Ayah yang  bawak.hee.. Breastpump dah order nanti akhir bulan 8 dapatlah.  Beg hospital , nantilah cari. Malas lagi.ehee. Minggu ni nak basuh baju baby!Yey.. Rasa macam tak banyak baju Along, nanti tengok2 bila dan sidai2 penuh je kan..

Minggu lepas dah diadakan Majlis kesyukuran dan doa selamat sempena anniversary MakAbah Mertua  ke 50 dan kenduri kandungan 7 bulan di Parit Buntar. So memang makan makan dan makan jelah.. Dengan pulut kuning nya, bihun sup, kuihmuih , nasi berlauknya.kek lagi....semua pun makan..hee.

Ayah Ibu Along  *Nama Along dah ada!*ehemm

Theme pre-raya.hee.. Perut tak nampak.


Gambar satu aja sebab dah malas nak transfer. ehe.. Hujung minggu ni dah puasa! yey! Selamat Berpuasa, Berbuka, Berterawikh dan Bersahur semua. 



10 comments:

cha said...

MESTI SERONOK KAN DH DPT DUDUK SERUMAH DGN HUBBY. BGN TIDO TGH HUSBAND KT SEBELAH HEE. JAGA KANDUNGAN :)

cikpuanputeri said...

hee... dah 10 bulan kahwin, baru sebulan merasainya..hee. Alhamdulillah.. tq dear!!

ctmah said...

take care put.selamat berpuasa.hopefully puasa kali ni penuh.xyh nak ganti2 puasa kan :)

Hunny Kitty said...

put dok mana ek?

~ NANA ~ said...

jelesssss...dh blh duk lama2 dgn hubby...hehe

~ NANA ~ said...

jelesssss...dh blh duk lama2 dgn hubby...hehe

cikpuanputeri said...

ctmah~ hee. amin.. moga baby dapat puasa penuh dgn ibu. tq dear.

NANA~ Hee... akan tiba masa Nana. tapi Farish teman mummy dia! heee

raden~ i duk kat hulu langat dear

Shakina Farhan said...

bagusnye masakkan bekal utk tersayang! hehe..selamat berpuasa jugak put!

cikpuanputeri said...

hee.. rajin tak rajin jugak lah kina. malam2 tu dah sedia bahan-bahan..hee.. tq dear!

anaztasias nora aira said...

tak lama dah kan put. nora doakan semuanya lancar. Ameeen