Wednesday, June 20, 2012

Berita gembira

Salam Hari Rabu.

Bukan wordless sebab banyak nak cerita.hee... Hari-hari busy dah berhenti sekejap lepas selesai konvensyen ICC peringkat syarikat semalam. Alhamdulillah berjaya dapat Anugerah Emas dan Anugerah Kumpulan Harapan. Dengan  harapan tidak berjaya ke peringkat seterusnya..... supaya tidak lagi busy dengan perihal-perihal ini , Namun dah rezeki berjaya ke peringkat zon timur pula pada Julai akan  datang. So, hari-hari busy bakal menyusul lagi. Rehat dulu dua tiga hari ini.... Boleh google konvensyen ICC untuk tahu apakah itu ICC.hee





Berita  gembira lagi.. Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi... Doa-doa kami dan semua dimakbulkan. Setelah lebih 9 bulan berada dalam perkahwinan jarak jauh, kini masanya sudah tiba untk jarak dekat. Alhamdulillah....Syukur. Gembira dalam masa yang sama perlu bersedia untuk persekitaran tempat kerja baru. Saya bukan bertukar company, masih dengan company lama, cuma daripada Unit Agronomi di Jengka ke Unit Pengurusan R &  D (Biologi)  di KL dan masih memegang jawatan yang sama.



Bakal melaporkan diri di Felda HQ pada 25 June 2012. Minggu ini  minggu terakhir saya di sini. Farewell minggu lepas lagi dah buat.heee

Alhamdulillah, tahun ini insyaAllah dapat berpuasa,berterawih, berbuka dan bersahur dengan suami. Rezeki baby, Alhamdulillah. Bicara tentang  perihal baby, esok masuk minggu ke-26.. Masih belum ada nama yang dipilih lagi. Sedang disenaraikan pilihan yang ada.  Husband dah start panggil baby 'Along' . Abang long katanya..heee..

Bulan ini bulan rezeki untuk baby ibu. Dapat stay dengan ayah, dapat  bonus tambahan dan juga kereta baru.

Nie untuk baby ibu , senang ibu nak letak car seat, stroller dan macam-macam lagi.heee.. Tq husband (^_^)


Alhamdulillah (^_^). Semoga Along sihat sentiasa, menjadi anak yang soleh yang baik, dengar cakap ibuayah.. Sayang baby ibu. Muuuah.

Put doakan semua yang PJJ dipermudahkan urusan dapat stay dengan husband .... Sabar itu ada manisnya. Bersabarlah, dan dalam masa yang sama, Usahalah...Doa dan Tawakal.. InsyaAlllah... akan hadir manisnya...

*entry campur aduk*

24 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

wah, alhamdulillah

cikpuanputeri said...

thanks ekin. Alhamdulillah...

Hunny Kitty said...

alhamdulillah

Asz Miza said...

Alhamdulillah. Banyak gud news ye. Semua berkat doa, sabar dan rezeki baby. :)

cikpuanputeri said...

raden~ Thanks dear(^_^)..

miza~ Tq dear. Kena banyak bersabar sebelum tiba masanya kan..

Hayati A.G said...

wah ..alhamdulilah puteri atas rezeki yg ade..doakan yati juga yek...sbb masih PJJ lagi...

seronok dgr kawan2 yg dah dpt duduk serumah after PJJ..:-)

cikpuanputeri said...

thanks dear yati! insyaAllah, masa yati akan tiba, teruskan berusaha dan berdoa ye dear...

hazlynda kushairi said...

Alhamdulillah. Yes Put, sabar itu separuh daripada iman, hujungnya mesti manis ;)

Selamat berhijrah! Bestnye pindah KL ;)

cikpuanputeri said...

hee. thanks dear! mengikut jejak lynda berhijrah ke sisi suami. hikhik... nak kena sesuaikan diri dgn suasana kl.hee

hazlynda kushairi said...

insyaAllah boleh. KL semua ade ;P cuma takde Legoland n JPO hihi

Nurul Ilyani said...

alhamdulillah...rezeki baby dpt stay ngn hubby :)

cikpuanputeri said...

lynda~ tu memang kena pi johor le gamaknyee..hee

Ilyani~ Thanks dear. yup, rezeki baby. Alhamdulillah.

Qiela said...

saya nanti pun PJJ, x pasti kuat ke x untuk tempuh hidup berjauhan :(

cikpuanputeri said...

Qiela~ pasti boleh. InsyaAllah, jauh-jauh makin rindu. pengerat hubungan juga tu.. jangan mudah putus asa ye syg... usaha doa tawakal ye...

ctmah said...

congrats put. rezeki baby ada di mana2 kan :)

cikpuanputeri said...

ctmah~ Thanks syg! Alhamdulillah...

nasha said...

Alhamdulillah,rezeki berganda utk awk put..sy still pjj n still menunggu kehadiran nyawa dlm perot ni...ye,sabar itu pasti ada penghujungnya n sangat manis jika dinikmati dengan redha...;)

UyaRayza said...

alhamdullillahhh..melimpahruah rezeki put eheheh..tahniah put..uya doakan semoga segalanya bertambah lagi :)

Hazz Nieza said...

tahniah Put.. Alhamdulillah. ;-)

nik rosmawati said...

alhamdulillah..dapat ddekat dengan suami.dah2 la nak dekat puasa kan.mesti seronok sgt :)

cikpuanputeri said...

nasha ~ Thanks dear. yup dear nikmati dan terima dengan redha. semua ada hikmahnya kan..

uya~ thanks syg!! put doakan utk uya juga!

hazz thanks!

nik~ hee. tu lah first time nak berpuasa bersama...Alhamdulillah.. thanks syg!

nYomeL said...

Alhamdulillah.. akhirnye dpt pindah dekat dgn suami. happy for you dear..

Semoga makin byk gud news lepas ni.. :)

Nur Ezqy said...

Cara pembayaran bank in/bnk transfer



Mb acc=151071107847 (Nor Hasimah Binti bd Rahman)

atau

Cimb acc=02170014091526 (Mohd zool fazlee basir)



Penghantaran barang = Poslaju (1-2 hari bekerja) ~ tracking number akan diberi selepas penghantaran

Untuk penghantaran, mohon sertakan no.telefon alamat penuh beserta poskod

Nur Ezqy said...

RM1/pcs strip ujian ovulation OPK (kesuburan)/pregnancy UPT (kehamilan).


blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

sms: 0122429082 (puan nor)
email: lovidoobidoo@gmail.com