Friday, May 25, 2012

My little prince @ princess ?

 Salam Hari Jumaat yang indah...

Seminggu lebih tak berupdate... Beroutstation ke KL dan Trolak. Berjalan bermandi manda di Hot Spring Sg. Klah. Best dapat berprivate jakuzi...weee.Tapi risau jugak lama-lama dalam air panas . hee. Nak letak gambar  si mak yong  dikala 22weeks (^_^).


nampak tak perutku yang comel. sooo. ce teka baby apa?
.abaikan muka ibu yang tak semenggah..hihi


Dan juga, disebabkan hari tu pergi Klinik Kesihatan, doc tak nampak gender lagi masa 20w. Si suami excited mintak buat appointment untuk 3D/4D scan. Pastinya yang di pilih adalah dengan Jezz setelah baca banyak good review pasal Jezz dengan harga yang berpatutan iaitu RM 100. Buat appointment di SINI . Klinik yang dipilih Klinik Fauziah, Ampang. Dekat dengan rumah dalam 25 minit macam tu. Put book jam 7.20 p.m.

 Ada tiga cawangan Klinik yang Jezz buat scan 3D 4D, iaitu di Ampang, Seri Kembangan dan Shah Alam.




Tujuan utama pastinyalah nak tengok gender kan. dan alang-alang tu, nak tengok jugak our precious baby tengah duk buat apa kat dalam tu..Comel sungguh asyik tutup muka dengan tangan, tutup mulut, tutup hidung.. Sangat active baby ibu ni tau.. Jezz sangat best dan kacau-kacau baby suruh tunjuk muka sikit . Si Ibu dan Ayah pula terkedu dan kagum melihat keindahan ciptaanNya..Alhamdulillah baby sihat. Masa check, berat baby 391g pada 21w masa tu...dan EDD juga tak berubah sangat, hanya awal sehari.


Nak letak video baby tengah main-main, tapi tak pandai.haha.. so, letak gambar aje lah.. banyak gambar baby n video yang Jezz bagi, hari-hari pun tengok. heee..suka suka... Nanti lepas 28 weeks nak buat lagi.hee.. Mentang-mentang boleh claimkan..

So,,

here MY LITTLE HANDSOME PRINCE / BEAUTIFUL PRINCESS *Ehem*




gambar banyak tapi nak letak yang ni sebab suka baby letak tangan kat pipi sambil tido.hehe.... COMELL....

we're expecting the baby........


BOY..


(betullah mimpi Kina ye,hee) 

weeeee. Alhamdulillah..



Baby boy or girl , kami tak kisah yang penting sihat sempurna, baik akhlaknya.. Amin.. Husband happy dapat baby boy sebab ada geng dia! hee. Ibu pun suka juga. kena hold lah beli baju gaun nanti..hee.... Ibu ayah tak sabar nak shopping barang baby dah nie.. weee..... Nama baby girl je dah ada,, so sekarang kena cari nama untuk baby boy. Ayah tengah sibuk-sibuk tu cari nama untuk baby..hee. Harap kami sepakat bersama dalam pemilihan nama tidak nanti nama baby panjang sebab semua nama nak ada.hehe.

So, sekarang masih survey dan survey berharap banyak offer n sale best-best masa fair nanti sebab memang kalau boleh nak siapkan semua barang terus. Duit simpanan untuk barang baby bakal digunakan sepenuhnya. Untungnya baby.hehe

Sampai disini sahaja cerita dihari Jumaat, update seterusnya tak tahu bila.... Selamat berhujung minggu semua! Take Care!

22 comments:

LisaLisut said...

i tot u xnk reveal gender td.i duk belek gmbr u nk ckp boy tp xnmpk lonjong sgt so i assume girl jgk tgk2 u ckp boy.hehe. congrats! :) i buat skali je scan 3d 4d ni dgn jezz.ahad ni br nk pegi. excited kekeke

UyaRayza said...

wahhhh untungnye put hehe..i sebagai org yg blum ade pengalaman trus rasa jakun sebab ade video eh..kalo i tue pn harus tiap2 hari tgk hahahah..anyway congratez put

cikpuanputeri said...

lisa~ heee.. memg perut nampak lonjong ke depan dear. mayb dalam pic tak nampak sgt.hee... yey! u dah masuk 3rd tri, mesti lagi jelas muka baby tgok iras2 siapa..nanti share tau!. jezz best sgt!hee

uya~ tu lahhh .. kagum tgok video baby gerak-gerak.. geram pun ada. hihi..thanks dear! i doakan u pulak menyusul lepas nie. nanti boleh scan tgok video baby hari-hari...hehehe

Cikpuan rara said...

best nya.rara xscan ag.hubby nk tgu betul2 6bulan.

Hunny Kitty said...

jezz mmg best ok..hehehehhehe~

cikpuanputeri said...

rara~ buat after 6 months lagi digalakkan dri awal2..hee. sebab lagi jelas muka baby nanti. nanti share tau dear lepas dan scan.

cikpuanputeri said...

raden~ yup. dah dia sgtlah comelnya bila cakap2 ngan baby!ehe

~ NANA ~ said...

mommy yg comel...nanti blh la anak kita jadi geng...hehe

MizaShoppe said...

hehe..org ckap klau muka berseri2 mcm sis ni..baby boy....

Shakina Farhan said...

eeeeee..comelnyeeee! seminggu lg..hehehe..hi baby boy!!

Liyana said...

yeayy! boy eh.. boleh la geng ank kite :D

Cik Zimie said...

hehe x sangka rupa baby dlm perut camtu.indah sungguh ciptaanNya.weeee.congrats put nnt dpt baby boy :)

Cik Emie said...

Perut ibu comel hehe ;)
Emi pon excited nk tau gender baby gak ni..scan dulu xnmpk huhuk
N cant wait jgak nk wt 3d/4d scan
Moga baby sihat sempurna :))

ctmah said...

teruja kan put masa buat 32/4d scan nie..sgt indah ciptaan DIA

aNNor said...

comelnye...nak baby jugak....

masmOna said...

Subhanallah put..comelnya baby put tido..doa doakan mas dan husband dipercepatkan dapat baby jugak eh..amin..

nik rosmawati said...

comel nya pic baby tu :)

makcik rokiah said...

best :)

Umie Aisya said...

Perut comel!hehe.i xtau ble nk buat scan 3d/4d tu.org kata elok lmbt2 so clear sket as baby dh besar.anyway,take care dear!

Lembayung Senja Photography said...

Hi..!! Special Promotion Only for Bride2Be..Click Here http://lembayungsenjaphotography.com/blog/promotion-bride2be-b2b-blogger/

cikpuanputeri said...

umie~ haah, masa terbaik adalah 28w ke atas n sebelum 31 w mcm tu rasanya dear..takecare too!!

mc rokiah~ memg best sgt!hee

nik~ hehe... doakan keluar nanti comel n sihat sempurna ye dear..amin,,

cikpuanputeri said...

Thanks semua.. doakan semuanya dipermudahkan dan selamat ye.aminnn (^_^)