Monday, May 14, 2012

First time beli baju baby!

Salam

Hari Isnin muncul kembali dan mengharapkan Jumaat tiba lagi supaya Sabtu dan Ahad bersama suami disisi. Indahkan hari (^_^). Sangat lah berpuisi dihari Isnin kan.hikhik

Alhamdulillah sekarang dah 20w @ 5 months. Cepatnya masa berlalu. Masih belum tahu gender baby, hikhik. belum pergi scan yang betul2. Masa scan kat KK baru ni, Dr. tu tak bersungguh-sungguh pun nak belek-belek cari. Katanya lepas 26w baru nampak. So, haruslah kena pi privatekan. So InsyaAllah next week nak scan. Kalau baby ibu tak malu-malu nak tunjuk, nampaklah..hehe. Dah tak sabar nak shopping dengan jayanya bila dah tahu jantina. Tak teragak-agak dalam memilih.

Mostly bagi tekaan lelaki, Mak mimpi perempuan , mak kata mimpi selalu sebaliknya. So katanya lelaki. Kina mimpi lelaki pulak.hehe.... Kawan office kata baby boy sebab muka berseri-seri. ececece... Katanya kalau girl, seri tu baby ambil, so ibu tak berseri. hihi. Macam-macam tanggapan kan...so, nantikan lah boy ke girl baby. Nama untuk baby girl dah ada. Untuk baby boy belum lagi. hihi. Tapi insyaAllah. akan Baby 'R'. hee..

Dan sebenarnya, nak share! hee.. first time beli baju untuk baby..hihi. so haruslah excited lebih. Sangat comel tau tau.. 

Ini Rompers brand Carter's.(Intan yang kenalkan brand nie, hee)
 Put beli yang size  6 month.Beli RM 60++ .
 Lupa harga sebenar.huuu

Comel kan kan? hihi


suka sebab number tu! comel.hikhik... Ada 7 helai rompers. Boleh pakai untuk guna hari-hari.

Nie rupanya romper itu.Warna putih warna universal.(^_^)


Bila dah beli rompers nie, nampak pulak stokin colour2, number2 nie, pun ada 7 pasang juga. ini dalam
 RM 29++


Comel sangat . heee

Konon-konon nak matching number lah.heee


Semua beli masa kat ECM, jalan-jalan kejap je, nampak ada kat tengah-tengah mall ada  jual barang baby . Baju stokin nie ni pun ada satu kotak je tinggal. Sesuai nak bagi hadiah sebab dah dalam kotak.hee. 

Lepas tu jalan-jalan Aussino sat sebab husband nak beli towel, pun ada sale sampai 31 Mei ni, ada comforter set, quilt.. Murah sebab sampai 70% diskaun... so grab nie dengan harga RM 15+.  Harga before  RM 49.90.  Ibu baby memang dari dulu suka Mickey n Minnie. so, baby akan dapat tempias kesukaan Ibu.hee


Tak dapat pergi expo Mid, dapat beli sikit ok lah mengubati kekecewaan.hihi... InsyaAllah, expo bulan Jun dan July nanti boleh pi terjah.

Baby ibu dah start kick-kick dah sekarang. Baru dapat rasa 2 3 hari ni.. hee... best (^_^).... Tapi bila ayah pegang , baby behave tak kick.hihi... Bila dengan ibu , terus sambung main.hee... Indahnya rasa ini...

12 comments:

Shakina Farhan said...

kina dok mimpi anak org..haha..mcm best je romper tu 7 dgn harga rm60 mcm berbaloi2..

Hunny Kitty said...

lepas ni cari yg monday-sunday lak..hehhehehhe

cikpuanputeri said...

kina-haah. tulah.. before nie jumpa mahal2 je.. baju baby memg mahal kan. kecik je pun..hee

raden~ hikhik.. adakan jual? pernah nampak yg stokin. baju belum nampk lagi..

Nadia said...

Put,jumpe romper tu ktne?Ecm ke..kdai mne..nadia

~ NANA ~ said...

comelnye rompers tu!

put, i hari tu pon 2 kali mimpi baby girl, last2 keluar baby boy...hehe

rossi rossa said...

best2...kite pun 20 weeks...pun br rs baby kicking..sengih sorang2 sbb syiokkk..hehehr..

fifitiez said...

comel giler rompers tu..ecm tu apa ek?nak cari jugak rompers yg sama

cikpuanputeri said...

Nadia- kat tengah2 mall dpn pameran kereta tu.. dia xde kedai.. huuu.

NANA~ Hee. put tak pernah pulak mimpi. next week baru nak scan. tak sabarnya...

rossi rossa~ wee. samalah kita! takecare mommy!!!. bestkan dapat rasa

fifitiez, east cost mall kuantan dear.. mayb ada kot kat kedai2 yg jual baju carter's . ce try search2..hee

yatt said...

comel jer baju tu..leh pakai seminggu

mizzy amalina said...

Put...macam dalame gila xbc blog ni. Hehe..
Comel sgt rompers tu.yg best siap matching2 lagi numbers tu.comel! :)

safiyyah osman said...

saya sekarang tgh collect org utk beli rompers carter juga dgn harga borong..kita kumpul ramai2..so saya p beli n pos..harga borong...:)..1pack(5helai) only RM25 saja..nak lebih detail boleh singgah blog saya ya:)

Anonymous said...

Nk cari baju baby yang comel2 lg x? Try tgk kat sini https://www.facebook.com/hasifstore