Monday, April 23, 2012

Memborong di Pureen Clearance Sale 2012



 Salam Isnin.

Dah berada di minggu terakhir bulan 4 dan akan muncul bulan 5 pula. Malam tadi baru nak perasan yang my little prince/princess ni rupanya membesar ikut bulan. Sekarang berada di 4 bulan., n masuk 2 minggu lagi (Mei) dah 5 bulan pula. Tu pun perasan sebab husband yang bagitau..hehe...tapi kita selalu sebut minggu kan.hee. Khamis ni InsyaAllah, masuk 18w. 

Masih belum rasa tendangan baby ibu lagi. Gerakan kecil tu dah rasa dah.. Sekarang instinct tak tahu lagi lelaki ke perempuan. hee. Tapi nama perempuan yang dah ada dulu nie.hee.. InsyaAllah  masuk 20w nanti  pergi checkup... 

Sabtu baru nie, Put ke Pureen Clearance Sale kat PJ, dengan gigihnya pergi sorang-sorang sebab husband kerja. dalam 40 minutes juga dari rumah plus dengan banyaknyaa kereta....

Sampai2, parking kat dalam bangunan apa tah sebelah summit tu..sebab memang sgt malas nak cari parking kat luar. Masuk tempat jualan tu, dah ramai pun orang, sangat ramai ... dah siap beli pun ada.heee.. jam berapa lah diorang datang kan...

Masuk je memang macam blur sangat.hee.. Memang baju yang sangat murah tu tak grab pun sebab tak sanggup nak berebut2. Lagi-lagi dengan lelaki. Memang diorang pun ambil banyak-banyak letak dalam beg plastik @bakul  , lepas tu pi duduk tepi laluan dan pilih memilih. Baju pun memg cantik2, dan sangat berbaloi sangat beli.

Lepas dapatkan apa yang berada di dalam checklist, terus beratur dengan barang yang berat tu..bercinta jugak nak beratur bayar ni, siap ada ibu mengandung yang nak pengsan dah. Nasib baik datang dengan suami. Jadi kalau datang membeli belah tempat-tempat crowded macam ni silalah berteman ye...Kalau berteman ada orang tolong angkat barang.hee... n boleh lah kalau sorang beratur nak bayar, sorang membeli. Jimat masa dan tenaga.

Oleh sebab tak tahu gender baby lagi, so beli barang pun ada macam-macam warna. Towel warna hijau,pink,krim.. blanket oren, kartun2.. Dah boleh tick kat checklist dah..hee...



sebahagian barang yang dibeli.. 

Memang banyak beli untuk buat stok( mostly beli 2-3 pcs) macam Baby Wipes beli yang botol pack besar n travel pack tu (lupa harga) Sabun ABD 2L (RM 16, yg kotak murah sikit) Maternity Pad 20 pcs( rm9) Disposable breast pad 36 pcs (rm20), baby lotion, baby head to toe wash (rm10) bedak yg kembar tu (rm9)..... paling banyak baby wipes lah rasanya..

Barang-barang lain..
towel (rm4-rm14)  blanket (rm12-15),stokin (rm2-5) mittens booties(rm 2), berus botol (rm3) changing mat large (rm 12-rm16) kelambu (rm 12-rm 15), lampin 10 pcs (lupa) topi baby comel2. (rm2-3)

Harga?
Bagi Put murah lah kot. tatau sangat n lupa dah berapa untuk setiap barang tu. Mayb ada yang kata harga tak banyak beza ke apa. Dah alang-alang datang tu yang beli tu.hee

Yang datang awal2 tu mostlynya nak rebut2 baju yang murah-murah. Kalau nak beli barang-barang lain boleh pergi petang-petang sikit. Banyak stock kalau untuk barang-barang lain tu. ada nampak storage botol pureen jgk. rm 15 untuk 3 pcs. Tak beli sebab tak tahu murah ke tak.

Itu pengalaman pertama pi Pureen sale, best dapat beli barang baby ni, hee. therapy.. Lagi pun dan alang-alang ada kat kl, so boleh la nak pergi. Kalau jauh-jauh tak datang jugaklah. 

p.s. Rocker untuk baby baby dah ada ! hee. (ramai baby nie)

13 comments:

zurayusoff said...

hai salam kenal...
banyaknya memborong...
seronokkan beli barang2 baby...?
dia punya seronok tu lagi seronok dari membeli barang2 make up kan????

Shakina Farhan said...

sama la nama perempuan ade dulu baru nama lelaki..rasanya storage bottle tu agak mahal, nasib baik put tak beli..hehe

cikpuanputeri said...

zura~ hye dear. tulah... memang best beli barang baby...dahlah comel2 pulak.geram.

kina~ hee... kan.. perempuan lagi senang nak cari nama kot kan..hee.tulah nanti jum kita pi baby fair bulan june pulak!hee

~ NANA ~ said...

put! jeles okeyyyy...byknye u shopping...a'ah storage bottle tu mahal kalau rm15 utk 3pcs je

cikpuanputeri said...

hee.. i baru first time turun padang beli barang baby. tidak i online aje..hee.. kan., tgok korang beli bumblebee lagi murah kan.. thanks nana

ctmah said...

wah rugi x dtg hari sabtu..dtg hari ahad mcm byk brg yg dh xde.mosquito net pn xde :(

Waniey said...

dear..i g ari ptg ahad..so far tak crowded..kali ni da 3x g sale pureen ni since preggy last year..mmg bebaloi sgt..suke beli detergent utk stok..masa i pi nasib baik diorg kuarkn stok baju baru..so memborong jgkla baju utk haeqal guna...nti i buat review..tgh draft lg ni..hehee

cikpuanputeri said...

ctmah~owh2.. agaknya memg ramai beli sampai abis tu kan. next time boleh pi lagi.

waniey~ dah 3 kali pi banyak pengalaman dah nie!hee.. bestnyaa dapat beli baju. nanti lepas pregnant pasti i pun nak p beli baju..hee. i tak carik baju sebab tatau gender baby n tak larat nak rebut2 sorang2.hee...

Nadya Zahid said...

wahhh..put gi sengsorang?respek la..hahahahaah :)
mmg berbaloi2 korang sume gi sale tu kan?
jelessssss....

Hunny Kitty said...

been there..tapi tak beli banyak pun...beli yg mana rasa perlu je..last2 shopping kat midvalley.hehhehe

cikpuanputeri said...

nadya~ masih mampu sorang2 nie. oklah lagi.hee... berbaloi sgt! cuma better p ada teman..hee. senang nak membeli belah tu..hee

hunny~ hee.. i pun sebab tak beli apa lagi. tu yg memborong tu..hee. rajin tu pi jalan2. i balik terus penat.hee

LisaLisut said...

aik kenapa baby baby. kembar? hehe

cikpuanputeri said...

sebab termasuk baby nana n intan punya! heee.. i sorg je dear!