Wednesday, February 15, 2012

Philea Resort and Spa, Melaka


Salam
Sebab ada yang respon pasal entry wordless yang sebelum ini, makanya untuk entry kali ini Put cerita serba sedikit perihal hotel ini.


Lot 2940, Jalan Ayer Keroh,
Off Jalan Plaza Tol, 75450 Ayer Keroh,
Melaka, Malaysia.

Tel: +606 233 3399
Fax: +606 233 2299
Email: info@phileahotel.com

Terletak betul2 selepas tol exit Ayer Keroh, Philea Hotel akan berada di belah kiri kalian (^_^).

Percutian disini adalah for My husband's 25th birthday (^_^). Ala-ala suprise, tapi da bagitahu husband awal2.hee.. Pakej? normal price bagi Put memang mahal sangat.. Masa groupon nie ada promo, so dapat RM368+ 100 (checkin pada public holiday).




Ada banyak jenis bilik kat sini yang sangat unik. Sangat terasa berada dalam suasana hutan, tenang dan nyaman sangat.

Ini Pavilion Room ada 180 unit kat sini
Cantikkan ? setiap villa nie ada 4 bilik (2 bawah 2 atas)

19 unit Philea suite dan 2 royal villa yang sangat berpagar bagai semua tau..Bawah ni, Philea suite ye.sesuai untuk family.



Dalam bilik pun sangat cantik dan kemas. Bantal sangat empuk sampai rasa nak beli je bantal tu. RM90 ringgit ye bantal ini..hehe...

Dan yang paling best, ada kolam renang yang ala2 air terjun dan sungai ni (^_^). sangat nyaman dan tenang.


Pergi kat sini untuk berehat2 adalah sangat best dan tenang. Bau hutan dan pokok-pokok membuatkan kita sangat tenang. Lagi-lagi bila bangun pagi terus dengar kicauan burung. Memang seronok sangat. Siapa-siapa yang nak cari tempat honeymoon, Philea Hotel dan Spa adalah satu pilihan yang baik untuk mereka yang love nature, inginkan ketenangan dan privasi.

Dah alang-alang sampai Melaka, bolehlah ke Kota Laksamana pi makan Asam Pedas Claypot dan Coconut Shake Klebang yang sangat superb.. owhh sampai sekarang terasa kesedapan coconut shake Klebang yang sangat famous itu!

Rasanya itu je yang nak share. Harap sedikit sebanyak memberi info kepada yang ingin tahu biarpun tak banyak sangat.heee.Thanks kerana sudi membaca, bye (^_^)

8 comments:

Cik Tqah said...

philea terbaik.. teringin gile nk honeymoon kt sane.. huu.. pernah beli for my manager as wedding gift.. kumpul ramai2.. per nite superb mahal kan..huu

choclairissa @ intan marliana said...

ofis i pernah buat team building kt sini dlm 2-3 hari..best gile tmpt die tp mknn die biase je la sbb time tu kitorg mknn dr hotel..takde pilihan..tp bilik die sgt best :)

iPai said...

owh rupanya kat tempat tuh je ...

penah lalu, tak sangka plak dalam tuh lg cantik

nYomeL said...

thanks for the review! untung put sbb dpt beli voucher groupon kan? ok.. lain kali kene rajin usha groupon deals. tihihi.. :)

cikpuanputeri said...

cik Tqah~ hee.. bestnya jadi manager u tuuu...... pergilah nanti ye..

intan~ hee.. haah, rasa mcm tak nak keluar bilik kan?

ipai~ hee.. kat luar memg x nampak sgt. kat dalam baru nampak.hee

nyomel~ most welcome dear. hee. haah. kena rajin usha lagi2 tempat yang teringin nak pi tapi x mampu .hee

cha said...

seronoknya. tak sangka kt tgh bandar melaka ada hotel cantik camni hee

LisaLisut said...

awesome. i suka la hotel ni. boleh masuk list :D

cikpuanputeri said...

cha~ kan,,, masa masuk tu pun kagum je..hee.

lisa~ yeah!! boleh p rehat2 ye mommy..heee