Thursday, February 2, 2012

Menanti Detik Indah


Salam.

Lamanya tak berupdate. Makanya, update kali ini perihal double line. hee. Berbekalkan  Sure and Easy Pregnancy Test, Put buat test di pagi hari Sabtu yang lepas selepas 5 hari delay period.Alhamdulillah resultnya positive. 

 Jelaskan line tu.

Si Puan Kina, siap mimpi lagi Put bagitau dia yang Put pregnant dan Alhamdulillah benar-benar pregnant setelah mendapat pengesahan daripada doktor. Pada ketika itu, usia kandungan 5 minggu 2hari dan hari ini genap 6 minggu. (Lepas scan nanti boleh tahu  berapa minggu yang sebenar-benarnya).
Mengikut anggaran Doktor, baby dianggarkan lahir pada 30 September 2012. 
Cara kira , tambah 7 hari pada tarikh terakhir haid (23/12/11), macam Put ( 23+7 =30)
Bulan di tolak 3 ( 12-3=9) jadinya 30/9/2012 . Doktor kata ada plus minuslah nanti.

Doakan kandungan saya selamat dan baik-baik aja ye (^_^). Masih berada di awal2 minggu. kena lebih berhati-hati dan jaga diri. Buat masa ini, belum ada alahan dan morning sickness. Cuma awal2 dulu panas badan dan malam susah nak tido sebab hidung tersumbat. Kerap buang air pun ye jgk tetapi tidak menganggu tidur. Cumakan, Put jadi sngat rindu husband pada sesuatu masa yang menyebabkan mengalir jugalah air mata.hee.. Harap Put kuat untuk baby ... amin... (^_^).

Hadiah untuk bakal ibu daripada BFFku, Anis. Thanks dear!

menarik buku diari hamil ini untuk orang yang mcm saya suka menconteng2.hee

34 comments:

.:shura shushi:. said...

Tahniah Put :)

**Jaga diri dan baby

Qiela said...

tahniah put!!

cikpuanputeri said...

shura ~ thanks dear shura. doakan semuanya baik2 saja ye dear.

Qiela~ thanks banyak-banyak dear!!

Liyana said...

tahniah... jage diri elok2 yer :)

MrS dOdOt_ShyG said...

tahniah put!! rini doakan kamu dn beby sntiase shat slalu.. jge dri bebaik yer.. :))

e k i n ♥ y u s r i said...

tahniah

Cik NeyNa said...

tahniah put..hubby jauh jugak yer?

nYomeL said...

congrats Put!
jaga diri & baby baik2 yer..
InsyaAllah Put bole! u're strong dear.. :)

Cik Tqah said...

congrats :)

aurox_3d said...

Kak Puttt, tahniah !!! nanti baby letak nama Azri eh, confirm jadi imam muda...hehehe

izwahasnan said...

Tahniah...
Dalam tempoh ini kene jaga baik2... beringat bile nak makan n membuat kerja...

dhiyalova said...

congrats sis!!!! homaiii xsabar nak jd aunty!!hehehehehe

take care sis n wish u happy always with beloved hubby! ^^

fatihiah said...

hihihiii!!!!
Alhamdulillah, Congratess Put!!
Jaga diri elok-elok yea ;)

~ NANA ~ said...

yeayyyyyyy baby 2012! :)

cheQmOomOo said...

congrats!!! :)

Alia said...

Tahniah Put,,seronok bila ada bloggers yang dekat2 tarikh kawin dan pregnant sama2 ni,,saya dah lama jadi follower dan baca kisah Put,,,harap boleh sama2 tukar informasi tentang pregnancy lak lepas ni,,,do follow me...lialavender.blogspot.com....hehe

Cik Zimie said...

auww sweet! congrats put.sempat la attend wed zimie.haha eh tetiba lak.

btw.put jaga diri tau.doa moga put dipermudahkan jalan.amin

cikpuanputeri said...

LIYANA,MRS.DODOT,EKIN- Thanks dear!

CIK NEYNA~ Thanks dear. yup masih berjauhan dengan suami buat masa nie. harap cepat dpt transfer.

NYOMEL ~ Amin, terima kasih nyomel! mudahan2 dipermudahkna urusan... amin..

cikpuanputeri said...

CIK TQAH, CHEQMOOMOO~ Thanks dear!! doakan utk Put ye syg!

cikpuanputeri said...

AZRI~hee. amin.. moga jadi imam muda ye dik! heee

IZWAHASNAN, FATIAH~ tq dear atas pesanan dan nasihat . InsyaAllah put jaga diri baik2.

DHIYA~ Hye auntie! hee... thanks dik.. amin.. doakan akak ye

cikpuanputeri said...

NANA~ sebaya ya anak kita. hehe.

ALIA~ hye! thanks dear! salam kenal2. boleh sharing2 lepas nie... hee

CIK ZIMIE~ ehem2,, sempat la syg! hee. thanks dear! nanti zimie menyusul ye..hee

LisaLisut said...

kannn.simptom2 yg i bc kt twitter u tu mmg benar tiada yg benar melainkan benar belaka.kekekekeke. congrats again :)

cikpuanputeri said...

hikhik.. betul lah mommy lisa! u dah rasa dulu. pengalaman tu!hee.. thanks dear! tapi boleh tgok baby u dulu!

MiSS NaDieYA said...

Tahniah..take care ye =)

Cik Nasha said...

tahniah..
jaga diri baik2 ya.. :)
jaga beby jugak..makan banyak2.. :)

cikpuanputeri said...

MISS NADIEYA~ thanks dear!

CIK NASHA~ terima kasin banyak2 dear! insyaAllah, sekrg asyik lapar je..heee...

choclairissa @ intan marliana said...

congrats put...take care :) insyaAllah semua selamat!

Hayati A.G said...

tahniah puteri

first time komen kat sini....ramai juga x bride phg 2011 yg preggy..
nnti boleh pantang sesame hehe..

jaga diri baik2

cikpuanputeri said...

Intan- terima kasih dear. InsyaAllah. Amin. Moga dipermudahkan semuanya

cikpuanputeri said...

Hayati- Terima kasih dear. Tahniah juga untuk Hayati. Jaga diri baik2. Salam perkenalan.

Hidayati Farhan said...

tahniah put. aaaa, baru tau hari ni. hahahaha. take care

cikpuanputeri said...

Owhhh poyaty. U pun sama..hee thanks dear!! Takecare!

iPai said...

wah tahniah put !!!!!!!!!

cikpuanputeri said...

thanks ipai! takecare dsana!