Friday, February 17, 2012

Dah buat buku pink (^_^)


Dah buat buku pink. Yey!!
Klinik dekat dengan office, 3 minit je kot dah sampai..hee.. tapi Klinik Desa lah.. Klinik Kesihatan dalam 15 minit jugak. Bila dah buat buku, lega sikit sebab senang nak pergi mana-mana klinik dan rekodkan. Proses sekejap je nak buat buku . Semua info ini nurse yang tulis. Kita cakap je. Klinik ini tak mintak pun salinan apa-apa. Tapi Put bawak je salinan ic suami n surat nikah. In case nak gunakan..

Lepas check semua, Alhamdulilllah, Hb, tekanan darah, urine semua normal lagi buat masa nie. Before pregnant berat 44 kg.Sekarang dah naik jadi 46.4 kg. naik 2.4 kg. yey! Tapi nurse dah pesan, nanti kalau  lebih berat ke apa kena minum air gula tu..hee...

Nurse just pesan jaga baik-baik kandungan untuk 1st trimester dan pesan kurangkan makan makanan yang berminyak. Put mengadu yang kadang2 angin dalam badan, jadi nurse pesan makan dalam kuantiti yang sedikit tapi kerap supaya perut tak kosong. Nurse Zira ni sangat baik dan menbantu. Manis je mukanya. Suka.

Next checkup end of this month untuk dental check up dan jumpa Dr. Kiranya Ist checkup, buat masa ni Put pergi panel clinic and  KK lah. Nanti tengoklah mana yang selesa kan.. Yang penting dah buat buku pink, so dah lega. Bawa buku ke mana-mana kalau outstation ke jalan jauh ke sebab senang nanti...Mana-mana kita checkup pun, Dr. boleh isi kan untuk kita.

Minggu ini baru masuk minggu ke-8. Masih jauh lagi perjalanannya. Ibu doakan baby sihat-sihat dan baik-baik aja dalam womb ibu ya... Sian baby asyik jalan jauh-jauh setiap minggu.. Moga semuanya dipermudahkan. Amin....

19 comments:

cha said...

seronoknya. jaga diri tau u :)

Lala Latif said...

put..take care tau...:-)

LisaLisut said...

Tetiba i rs nk duduk kg sbb klinik desa x seramai or hectic mcm klinik kesihatan yg besar2. Tp nk buek cmno. Nk save bajet checkup kt swasta hadap jela KK tu wpun slow n lembs.haha..

Hunny Kitty said...

untung dapat stiker putih....huhuhuhuhu...untung tak tunggu lama buat buku pink ai tu hari kul 7 pagi pai kk kul 2 baru siap semua urusan...untung jugak berat naik..ai turun pai 6kg! waaaaaaa.....semoga put n bby sehat n doakan ai n bby sehat gak ek

Hidayati Farhan said...

ohoii, mungkir janjiiii. kate nk tggu org. haha, sila la pergi dlu put. saya kendian2. malassss. ekekeke

Hazz Nieza said...

congrats Put!! mesti seronokkan.. hehe. bestnya berat naik awal2. Hazz turun 1.5kg jgk laa sebab heartburn & susah nak makan. huhu. take care yok! ;D

ctmah said...

jaga diri put...

cikpuanputeri said...

cha,lala~thanks dear!

lisa~ hee..kalau p kk memg kena awal pagilah sebab memg ramaikan..klinik desa ni untuk buat kad. if checkup kena p kk jugak.hee.


hunny~ thanks dear! jaga diri tau tau! put doakan u cepat2 sihat dan bertenaga juga baby pun sihat jugak!

cikpuanputeri said...

yati~owwhhh sorry puan!!hehe.. konon nak tunggu kan.. terrajin pagi nie..hehe..


hazz~ hye mommy to be hazz..haah. put pun dah lama tak naik berat. bila naik excited.hehe... takecare too dear!

ctmah~ baik syg! thanks <3

ctmah~

~ NANA ~ said...

yeayyyy! eh tapi knp i dpt stiker hijau? hehe

cikpuanputeri said...

haaa. kenapa u sticker hijau??? nurse tu kata if hijau hamil berisiko obesiti.. so, jaga makan minum ye dear.insyaAllah u ok je... skrg berat semua ok kan? (^_^)

nYomeL said...

wahh.. dh buat buku pink dah? jaga diri & baby baik2 ye put.. :)

cikpuanputeri said...

awalkan..hehe... saja buat awal.risau nanti busy pulak.. thanks nyomel!!

Hunny Kitty said...

trimas put...ai rasa hijau tak semestinya untuk obes..mcm ai hijau sbb hb rendah

cikpuanputeri said...

owh..haa... ye jgk kan. berat rendah pun hijau jgk kan... thanks dear

intan said...

buku pink buku pink!

n0rraslida alias said...

putty.....buku pink! suker!

Nadya Zahid said...

congrats put....heheehehe

ryy.han said...

congrats and take care...

(tetiba teringat last time blogwalking time u shoot ngan dfc -amik promo dfc gak, time tu carik review yg dh redeem promo...skrg dh citer buku pink..mcm cepat je masa berlalu)