Tuesday, January 3, 2012

Kisah tahun baru di Lexis PD

Berakhir sudah tahun 2011 yang penuh kenangan manis buat saya, Alhamdulillah, pada usia 23 tahun saya sudah berkahwin. Kahwin awal InsyaAllah tidak memberi masalah kepada saya, hanya memerlukan sedikit pengorbanan dan penyesuaikan diri selain persediaan mental dan fizikal. Tiada istilah kahwin awal tidak dapat membantu family, tidak dapat enjoy dsb.

Tahun 2012 disambut dengan penuh kesyukuran kerna masih bernafas, diberi kesihatan yang baik, family yang sentiasa ada disisi dan yang paling penting Encik Suami yang senantiasa memberi kasih sayang perhatian  bimbingan dan sangat memahami…Moga 2012 memberi sinar yang lebih cerah dan mendapat keberkatanNya

*tamat kata-kata aluan tahun baru* hehe

Macam mana tahun baru kalian? Put tidaklah menyambut ke apa, kalau dulu pun tahun baru kat di Universiti selalunya kami hiking bukit @ gunung bersama teman2 kelab rekreasi, tengok bunga api di Queensbay, dan juga stay kat rumah aja tengok bunga api dalam tv. Hee

Tahun ini, bersama suami meluangkan masa bersama dan berehat di Lexis Port Dickson. Disebabkan kami ber LDR, jadi hujung minggu dan cuti tahun baru digunakan sebaiknya (^_^)… 

Mula-mula nak ke Hot Spring Trolak, tapi dah fully booked, jadi husband booked Lexis yang lebih dekat dengan KL. Lexis tau, bukan Grand Lexis. Hee. Grand Lexis yang ada private pool tu. Bestkan.. tapi 
mahal.hehe…
*model tidak berbayar*

Put lupa apa nama bilik nie, water chalet full seaview macam tu lah, bilik memg mengadap laut dan tempat sunset tu.. nice sangat. N ini adalah first time saya tengok sunset dengan husband. Hee (^_^) Bilik best, besar, bantal best , bathtub besar, jakuzi ada kat area pool. Boleh main kmx, main basikal, mcm2 game ada kat sini tau, bayar je lah kan.. Put rasa Grand Lexis dan Lexis nie pun sesuai utk honeymoon jgak . Sebab suasana dia tenang, best, enjoy je…Cuma kalau bayar bilik mahal2, sila stay dalam bilik lama2 nanti rugi.hee.


 *view dari balcony, nice sgt nampak full sea view dan disini juga tempat tengok sunset dan bunga api. hee*


 *bilik agak selesa,besar jgk*


*sunset,Subhanallah.. sangat cantik.*



then jalan2 ambil gambar lagi

main2 basikal dan kmx. RM10 /hour utk basikal dan RM 20/hour untuk KMX
\

\
Put suka stay dekat sini sebab tenang, dalam bilik dengar deruan ombak, desiran angin.So, memg banyak stay dalam bilik je. Bersih tempat nie , buggy akan hantar jemput ke bilik if kalian memerlukan ..Kalau berkesempatan bolehlah menginap disini ye, kalau ada rezeki lebih ambil Grand Lexis yang ada private pool tu, hee (^_^)..

sebab tak bawak tripod, jadi gambar berdua hanya ada bila jumpa cermin.hee (^_^)


A million thanks to Encik Hubby for lovely weekend. Love u  lots!

*itu bukan awan tipu, hee*



*MAAF TAU BANYAK GAMBAR, THANKS FOR READING, love all!!*

15 comments:

nida-razak said...

sweetnye put..bes.. =) nida sambut new year, g mancing je ngn hubby..hehe

nurul harnani said...

Sweet dear. Nanie g jln2 dgn family in law..

Psl lexis tu pon nmpk exclusive..

miss puteri said...

memancing pun best! lagi best kalau dapat ikan.hee. thanks dear nida!

nanie~ hee... bestnya dapat jalan dgn in law.! grand lexis lagi exclusive!hee

Gadis said...

bestnyer...

baru survey lexis ni..

bestnyer..
nak pgi jugak la nnti..

miss puteri said...

hee. best2, pi time tak hujan lagi best sebab dapat tengok sunset, sunrise...hee...

erin moshimoshi said...

erin pun nk g sini nnti

LisaLisut said...

sy mls nk cr rate room..tgh sndrom malas.put rajin put twit i eh.haha.i duk umah je kat kl xg mana.sungguh xlarat dan mls nk buat apa2 pn.hahaha...hapy new year :)

syakila_purple said...

put, lexis mahal kan, mahal sgt kot..aritu ade survey..ing nk honeymoon dekat situ, mahallllll...grrr..update la dgn rate put :)

miss puteri said...

erin~ pergilah.. best,

lisa~ hihi. da twit2. i pun kalau tak kemana suke sgt duk rumah je...hehe.. tak habis duit. habiskan beras jeh! hehe...

syakilla~ hee... mahal jgk le kan.. rate almost 500++ per night jgk dear untuk fullsea view per night. tunggu promo myb murah kan..hee...tp sesuai nk p honeymoon..hee

~ NANA ~ said...

put cayang...bestnye dia asyik berhornymoon je! hehe....lexis mmg lawa kn???

miss puteri said...

Dear nana ~ u pun banyak jalan kan kan..hee... lawa sangat.. jenguk2 jugak bilik org yg ada private pool. hanya mampu melihat je lah..hehe....

Cik Zimie said...

cantik sgtttt3 put.aritu zimie ade gak survey rate dekat sini.harga pricy gak ahaks.honeymoon punye psl,mahal pon takpe.insyaAllah one fine day i will~~~ lalala

puteriraifana said...

zimie~ hehe... boleh tahan jgklah harganye. tape dalam Malaysia boleh pergi bila2 tak perlu book flight.hehe..
tq dear!

Mr & Mrs Sallehudin said...

Hi.. cantik jugak bilik kat hotel tu? baper harge ye?

puteriraifana said...

hye dear! cantik jgk..hee.. harga around 500++ per night untk full seaview.. kalau tak sea view around 300+ mcm tu...