Wednesday, November 2, 2011

Kisah kad dan sijil nikah saya

Saya dah pi amik kad nikah n sijil nikah tadi (^_^).
Untuk sijil n kad nikah nie takde lah apa sgt procedurenya.
Hantar hari tu borang pada 22 September 2011. Hantar borang nikah yang asli n fotostat, sekeping  gambar suami isteri. tak bayar apa2 pun masa tu. dapat satu kertas kad sementara sebulan nk tunggu kad sebenar siap.

Kad nikah dah siap 21 Okt 2011 tapi masa tu outstation then cuti kan, jadi amiklah tadi. Bayar 15 ringgit+3 ringgit cover utk sijil n kad nikah.

Tak perlu dtg dengan pasangan pun.hee. lagipun suami saya jauh di KL sana.hee. jadi tadi sebelum pi klinik pi pejabat agama. sekarang suhu badan tengah tinggi dari paras normal, suara mcm Ella, hidung hingusan mcm tadika dulu2.

ok . dah. itu aje cerita kad nikah. (^_^). bye.

14 comments:

yUmIe said...

wahh siap ade cover..yumie xde ponT_T
yumie hr tu ayah yg tlg amikkn.tau2 bru call nk mntk tlg amik,skali mak ckp dh ada mak simpankn..ayah dh g amik dlu..owhh syahdu btl rse time tu..huhu

~ NANA ~ said...

sijil nikah i hilang buat kali ke-2....hukhuk :(

*pssst hari tu g cherathing knp x ckp? da dkt sgt dgn umah i...kalo x blh kaco org tgh honeymoon ni...hihi

erin moshimoshi said...

wah senang lepas ni kan ...
jangan hilang2 auw ..kena byr mcm ic je dnda dye

e k i n ♥ y u s r i said...

lom amik lg
kat johor
huhuh

K.I.N.A said...

kina pun nk mintk ayh amekkn cm yumie..

Hunny Kitty said...

kad kawen hubby ai dah hancur...hahahhahahaha...

nYomeL said...

yeay! da dapat kad nikah.. :)

LisaLisut said...

oh kad nikah lain2 tiap negeri kan?i tak amik pn lg.amik apa kat PAID i pn tatau.hahaha so i dgn KR pakai kertas hijau yg dibagi tok kadi masa nikah tu je.takde masa nk balik Seremban.siapa suruh PAID tu slow sgt buat.sebulan?duh...bkn org kawin hari2.sng je kot buat.tetiba emo.haha.bila la nk g ambik ntah hahaha

Ezza Z said...

Seronok tgk kad nikah org lain sebab tak sabar nak ada sendiri punya. hehe.
Salam perkenalan putri.

miss puteri said...

yumie~ hee, put rajin nak p amik sendiri nie.. haah ada cover beli +3 hengget.. hee

nana~ hilang? hihi. nana buat apa smpai ilang nie? hee

pi family day dear! tak le honeymoon sgt

erin~ mesti jaga nie!!hehe..

miss puteri said...

ekin~ takpe, nanti balik boleh amik~ hee

kina~ pon boleh jgk kina!hehe..

hunny~ yang penting ada lagi!hehe

nyomel! yeeeyyyy!!

miss puteri said...

lisa~ hehe. kalau ikutkan kejap je kan. tapi ye lah mcm ic lah kan sebulan jugak nak siapnye sebab byk kot prosesnye..hehe... agaknye dia buat seminggu je nie.. procedure bagai2 tu yg lama tu..hehe

ezza~ hye dear! salam kenal2 juge!!

Anonymous said...

http://13dfgsdfg57.com/

Anonymous said...

Hi, guantanamera121212