Wednesday, November 30, 2011

Honeymoon @ Krabi Day 4

21 November 2011 (Isnin)

Dah hari keempat dah (^_^)...pagi yang indah.. siap2 pergi sarapan dan balik rehat dan mandi kolam dengan gembiranya..best, husband  gigih mengajar wifenya berenang dengan pelbagai teknik. dapatlah belajar sikit2 kan... dalam sejam lebih je pun mandi, then naik makan maggi kari n tomyam. nom nom nom. makan megi panas masa tengah sejuk memg superb wooo...heee. Lepas zohor terus keluar sewa scooter comel ini dengan harga 200 bath/RM 20/ day . Comelkan kan scoot nie. first time ok naik motor ngan husband. 

Kami pusing2 pi pekan Krabi, konon husband nak pi naik kuda tu, tapi tak jadi sebab risau aja tengok macam dah nak hujan. Memang masa keluar memang dah nak hujan...Alhamdulillah, tak hujan..



Singgah nampak macam ada pekan sehari nie area jalan pulang dari Krabi ke Aonang.. fresh sgt udang n ketam kat sana, harga pun tak mahal sgt mcm kat Malaysia.. beli pisang goreng yang sgt sedap....


dan pastinya terus ke Pantai Aonang semula untuk bergambar dengan gembiranya ..nampak awan gelap dah tu...hee. hujan renyai2 lepas tu..


                                                    
Lepas  penat bergambar kami ke Thai Massage yang banyak di sepanjang pantai tu. Merata-rata boleh jumpa tempat massage nie... 500 bath/50 ringgit untuk 2 orang....Then pulang ke hotel..

Malam terakhir digunakan untuk makan di Chaba, Air kelapa yang fresh dan Pancake yang sedap!Pastinya habiskan duit untuk shopping lagi dan lagi (^_^)...

kami order tomyam, pakapau n dessert (fried banana+choc icecream) sedap sedap... 480 bath semuanya.

air kelapa yang sgt kami suka, hari2 pun beli, (^_^)


Lepas makan shoping macam2 . memg tamau bawak balik duit Thai.hee... nasib baik pergi Krabi sebelum gaji masuk, so balik2 gaji tak berusik lagi...salah satu cara yang boleh digunakanlah, so tak berbelanja lebih. cukup2 duit yang ada je lah..heee..

Esok hari last pasal honeymoon dah ye, dan boleh sambung pasal kahwin balik dah.heee


*gambar banyak , maaflah ye*hee

9 comments:

UyaRayza said...

fooddddd..hornymoon modd: tertrigeer dengan kuatnye hehehe

UyaRayza said...
This comment has been removed by the author.
Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

bestnye!! happy honeymoon =)

e k i n ♥ y u s r i said...

bestnye honeymoon

miss puteri said...

uya~ heee... cepat2....best honeymoon!hee

maera~ hee. best! thanks dear! maera honeymoon penang tu!

ekin~ heee.. memg best sebab bersama husband selalu..heee

madly mad said...

BEST KAN ASIK DENGAN HUSBAND, TERUBAT RINDU .

TIBE2 FELLIING LAK **

LisaLisut said...

sakan gila u melompat put.dahsyat2 haha.i takde dslr..huhuhu.tgk u bergmbr dgn sakannya berdua membuak2 i nk beli dlsr.takpun beli tripod jela.hahaha.

miss puteri said...

madly mad~ sgt bestkan..hee. lagi2 ldr nie..hee

lisa~ hee. i pun tade dslr dear.. memg pkai compact camera+tripod aje nie..hee

erin moshimoshi said...

giler best seyh ... suke2