Tuesday, November 29, 2011

Honeymoon @ Krabi Day 3

Jom sambung Honeymoon #Day 3. (20112011-Sunday)
Dulu pernah bincang2 nak tarikh nie untuk kahwin. semua tarikh cantik pun nakkan..hehe..

Untuk hari ketiga, kami amik Pakej One Day Tour  Speed Boat Trip Phi-Phi Islands. Dah booked masa malam hari first day, jalan2 kat Aonang then tanya2 harga, dapat yang nie dengan harga 1100 bath/person. Tak banyak survey tempat pun so, terus je book untuk hari Ahad. Bayar depo 1000 bath. Kalau ke sana sangat senang nak jumpa bermacam2 pakej yang ada, dari island, naik gajah, jalan night market di hujung minggu, naik kuda, pi hot spring macam-macam ada... dan tourist agent ada dimana-mana pun. senang nak dapat pamphlet, brochure , info,, kalau nak peta Aonang, Krabi town, boleh ambil awal2 dekat tourist information dekat airport, ada peta lengkap (^_^), Kami dah balik baru perasan. hihi. Tapi tak guna peta pun takpe.hee...
Phi-Phi Island Tour start jam 8.30 (diorang ambil di hotel) dan habis jam 4.30 ptg mcm tu. (hantar balik hotel)Just bawa towel, camera, sunprotection*tak bawak jdi kami sunburn ,hihi* dan husband beli casing  underwater untuk  kamera sebab kamera kami bukan yang underwater tu. dan juga beg ini yang juga water resistence utk letak barang2 berharga.hee. Trip includes life jacket, mask, snorkel. lunch, fruit n water, hotel transfer..

Casing 250/RM25 bath, n bag 300/RM30 bath. *murah la kan berbanding kat sini*


Lepas sarapan, dalam jam 8.30 diorang dah datang amik. naik lori ke bus ke apa ke namanya nie..hee, best open air gitu..heee


Dan bermulalah tour kami, guider sgt peramah, sporting n kelakar. best! kami dalam boat dalam 27 org.

 First tempat kami pi Bamboo Island, sangat cantik pasir putih, pantai sgt  bersih, berhenti 45 minit kat sini dan husben ajak turun mandi n try2 snorkeling..

next ke Viking cave, Monkey Beach, dan Maya Bay juga dua tempat yang kami stop untuk snorkeling, Hin Klarng n Lohsamah Bay

we love snorkeling MUCH! (^_^)

husben memg pandai berenang pelbagai gaya,saya? satu gaya pun dah penat.haha

kami lunch di Phi Phi Don. Sedap n memang lapar pun.hee


Sempat grab Pario satu kat sini 200 bath..

Sambung snorkeling n hujan dalam perjalanan pulang memg mencabar sebab ombak kan, juga sgt berguna beg itu yang kalis air.hee...

Pemandangan sepanjang trip..

 Subhanallah....sangat cantikkan...

Sampai around jam 4 lebih dan bawa pulang ini sebagai souvenir, baru tau kenapa masa dtg tadi ada org snap gambar, untuk ini rupanya, kalau tau dah posing cantik2 dah.hihi.. btw, yang nie pun cantik.hihi.
100 bath/RM10.00 ye kawan2..


balik2, mandi solat dan call reception untuk massage (include dalam pakej), org massage datang bilik , best lepas penat2 kena massage..heee.. untuk thai massage selalunya dalam 200 bath/ 300 bath.. malam makan kat area warung2 juga, makan tomyam lagi..hee.. dan tak lupa yang ini memg hari2 makan   Banana choc pancake!! nyum2.. Lepas 3 kali makan, baru jumpa yang ini yang murah dan sedap! hee..25 bath, yang before nie ada 40 bath n 35 bath, tapi tak sesedap yg nie...


*Blur sikit, maaf, dekat sebelah restoran India yang halal juga*

Penat dan balik tidur (^_^)


10 comments:

LisaLisut said...

puttttttttttt kenapa i tak pandai swimminggggggg :( dan i takut air.so island trip i mcm abit waste sbb i xsnorkel.husband i je snorkel sorg2.sbb i sgt takut lemas wpun ade life jacket.huwaaaaaaaaaaaaa.

ya allah,ombak dia scary kan?cuak gile otw nk balik tu.i siap terkencing dlm boat.hahaha.jauh kottt.and yesss lps tu dpt massage gile lena trus tdo smpai pg.hahaha

aihh apsal mahaii sgt pancakes u?i beli mostly 200baht je.plg kuat pun 300 baht.ouh i miss aonang :)

miss puteri said...

i takle pandai sgt, asben i gigih ajar i yang slow nie!hehe...kalau takde life jacket memg i takut kot. hehe. pkai life jacket pun asyik pesan kat husband jgn tinggal i..hehe...memg betul takut tu smpai terkencing.hee

hee... agaknye masa i datang dah naik harga..heee...kalu jumpa yang 200 bath tu yang egg n yang plain kot.. i miis aonang too!hee

.:shura shushi:. said...

Lisa sama dengan i..takut lemass walaupun ada life jacket =)

Nak sngat try banana choc pancake..!!!!

miss puteri said...

shura~ kena try turun snorkeling kat sini. rasa ikan gigit2 kaki. ala2 fish spa gitu.hehe.

try2 dear. sgt sedap menjilat jari. nomnomnom...

~ NANA ~ said...

rindu krabi! nak2 pancake tu....hehe

miss puteri said...

rindu kan..hehe... mummy jgn nak pancake krabi. jauh nak pi cari tu...hehe

erin moshimoshi said...

wahhh sgt la x besh woi .. uwaaa . sebab x reti swimming

UyaRayza said...

ok lepas tgk gmbr lisa hornymoon perasaan tak sabar n skang put punye plak..aaaaaa godaannnn..mood hornym,oon lagi membuak2 skangggg

miss puteri said...

erin ~tape tak pandai dear, ada life jacket pun ok dah. nanti mintak hubby tolong tarik2kan..hehe..

uya~ i dulu tengok lisa pun i tak sbr jgk!!heee... tak lama dah tu.. sabar2...hehe

Surin Beach Hotel said...

Woww!!! nice trip. If you can’t decide for your next trip…Phuket is the best choice for you!!