Saturday, November 26, 2011

Honeymoon @ Krabi Day 2

Day 2 : 19 November 2011/ Sabtu

Pagi hari ke-2 bermula dengan indah. hikhik... 
Breakfast dalam jam 8 macam tu.. Put bukan jenis yang breakfast di awal2 pagi jam 7/8 mcm tu. Selalunya jam 10 baru breakfast. so, makan sikit2 je breakfast kat hotel. Makanan hari2 sama aje , sebab saya yang jenis makan sikit je so tak heran sgt la apa makanannye. hubby suka makan roti kat sini, sedap katanya...mang sedap pun , hari2 makan yang nie aje... makanan breakfast ada yg tak halal, memang di mention kat situ lah kan.. so kami makan yang yakin lah kan.



Memang utk hari ke- 2 plan nak jalan2 pantai Aonang n pusing2 bandar je.. jalan2 kaki je menghayati alam...hehe. dari Hotel ke pantai dalam 5-10 minit mengikut kadar kelajuan pergerakan anda. Kalau yang jalan laju memg dalam 5 minit da sampai pantai.hihi. Tak bosan sebab sepanjang perjalanan ada kedai n gerai2 untuk mencuci mata.hee

oh ye,  cantik tak baju saya? hee. itu pastinya beli kat Krabi (300 bath/30 ringgit) murah kan kan..husben pilih kan (^_^). Topi memg dah ada, so bawak aje dari Malaysia.


dan pastilah bergambar gambar sakan.hee.. Tripod adalah peneman setia, memg wajib bawak kalau kalian pergi berdua aja, so bolehlah bergambar berdua tanpa segan silu dengan tripod.hee



Pulang dalam jam 4 mcm tu sebelum keluar semula lepas Maghrib. Sebelum itu ambil gambar lagi dan lagi...


Malamnya kami tak makan kat Chaba dah sebab mahal *kan lisa kan*hihi... harga mcm kat Malaysia kata Lisa, ke lagi mahal? heee... so, kami makan kat gerai yang juga halal dan sedap... makan  kat sini..*gambar pada waktu siang* untuk kesini dari Ananta Burin dalam kurang dari 5 minit. dekat je pon.heee


so, untuk 2 hari berikutnya kami ke sini untuk makan sebab sedap dan murah. boleh order masakan panas apa2 pun..kami order chicken curry yang husben suka sebab dia pernah makan. Put tak pernah makan, so oklah kan. bukan curry macam kita yang ada rempah bagai. ni pakai santan jgk macam masak lemak putih tapi pedas.hee.. ada guna daun yang saya tatau nama.. nanti trylah kalau ke sana.


total : 140 bath (nasi+omelatte-2), chicken curry, mineral water

so, untuk berjimat sikit duit makan, tak perlu masuk restaurant mahal untuk dpt makanan yg sedap..hehe.. duit boleh guna untuk shopping.hikhik...

Oh ye, lagi satu, jangan lupa minum air kelapa di sana, sangat lah fresh n sedapppp sgt.isinya lembut. airnya manis bukan sebab gula....kami beli kat sini harga 30 bath /3 ringgit. kat night market ada jugak 10 bath/1 ringgit. 


                                        Hari-hari kami minum air kelapa sejuk nie. nyum nyum.......

ok. bye. nak siap2 tengok movie sebelum balik kampung petang nanti!!!

 nanti sambung Day 3 pula ye..

have a nice day (^_^)

6 comments:

LisaLisut said...

Aaaa u dpt dresss murahhhh.i xjumpa ok 30. Semua i dpt lps tawar2 tiap2hari i cr tau,plg kuat 45ringgit.tsk..cntik ok dress tu.sgt pantai.hehe.cntik gmbr2 u. Green curry chicken dia weird.ade santan cair kan,xsedap sgt.sdp lg just thai malaysia hehe. Tp tomyam merah dia sdp ooo. Puuttt kita xamik gmbr kt pool pn.haha.sbb ujan je.mls nk trun.amboi dia pye hikhikhik tu mcm i tatauuuu.ngeheheheyyyyyyy :p nextttt!!

iedchan said...

Wah gi krabi jgk. Heheh same la kite besh kan.tp i pg hari tu ujan le selalu. Heheh

Cik Zimie said...

happy nye put n hubby.ecece btw seronok la tengok pic2 put honeymoon ni.ahaha ya tripod memang kena bawak la kalo pegi honeymoon berdua.setuju tentang tu.heh

miss puteri said...

lisa~ green chicken curry!! lupe weehh namanya itu..hihi. Put tak survey pun dressnye harga. dapat murah pulak kan 300 bath tu, terus amik jelah...suka sebab colourful kan..heee. Put pun kurang minat curry dia.. tak kena dengan tekak.hihi. tomyam memg all the time fav!hee. kita je paham maksud hikhik tu....heeee

miss puteri said...

iedchan ~ masa put pi hujan sikit2 je dear, lebat pun kejap lepas pi phi2 island tu... Alhamdulillah cerah je.. tapi terik jugaklah sampai sunburn.hee

zimie~ honeymoon memg paling best!hihi... bwk tripod boleh bergambar dengan meriahnya..hehe

Surin Beach Hotel said...

Woww!!! nice trip. If you can’t decide for your next trip…Phuket is the best choice for you!!