Friday, November 25, 2011

Honeymoon @ Krabi Day 1

Hye hye hye...

Lama tak update dengan gembiranya ... Baru pulang dari Krabi (^_^)... Honeymoon selepas 2 bulan berkahwin.

Terus review pasal Honeymoon ye, pasal kahwin pun tak habis review sebab malas betul dan gambar n album yg dah siap tak ambik2 lagi. nak edit sendiri malas. ok. semua pun malas. hehe (^_^).

Put pi Pulau Krabi Thailand, terpengaruh dengan rakan2 BBF masa tu yang ramai jgk pi Krabi n tup2 Air Asia buat promo. so terus book untuk 18-22 November 2011 . Book masa bulan Februari 2011. Ambik 2 bulan lepas majlis sebab bulan 10 memg full dengan kerja... Masa nie dapat economy rate : RM 416 (2 pax pergi balik+tax and insuran). Ok lah kan sorang dalam 200 lebih lah... Dah book jadi sibuk pulak tengok hotel2 nie kan, jumpa page Ananta Burin Resort  yang masa tu tengah buat promo..so, Put amik Deluxe Room  Honeymoon  RM 842 (5D4N) yang include dengan airport transfer(pergi balik), breakfast and Thai massage. *dia upgrade kepada pool access room. syiok, bilik depan kolam je*

So, total untuk flight+ hotel = RM1258


 Masa awal2 sampai tatau pulak ada org hotel ambikkan . so, dalam flight kami dah fikir-fikir nak pi hotel naik apa, bus ke teksi ke.. dah lah nak bayar 500@600 bath mcm tu (50/60 ringgit). mahal jugakkan.. tiba2 turun , dah ada si Mansor dari hotel nie yang ambilkan, lega....heee.. dalam van besar tu, naik berdua aja... perjalanan dalam lebih kurang 30-45 minit jgk dari airport ke hotel.

Sampai check in, peramah semua  diorg nie...
bayar2, minum2 air and masuk bilik...

ni rupa biliknya...dah bergambarlah kami dengan gembiranya..heee
hari2 berubah rupe towel tu, ada mcm rama2, sotong. hee. comel*



aktiviti hari pertama sampai, rehat2 , makan megi, hehe dan lepas maghrib keluar ke Aonang yang lebih kurang 5 minit je berjalan kaki dari hotel. Cari2 rest halal n jumpa yang ini (^_^)



tomyam nak banyak je kan. haha. sangat banyak ok ok.. total malam tu makan 510 bath..hihi... btw sgtlah sedap n fresh udang sotong tomyam nie... suka sangat. n mayb sebab Put peminat tomyam...heee. air kelapa jugak sgt sedap n fresh....

and Put suka suasana kat sini... sweet je..


 lepas makan, jalan2 Aonang yang meriah dan happening sangat. suka suka... Jalan tengok orang, tengok hotel-hotel cantik
tengok pantai, then pulang (^_^)

ok, nanti sambung Day 2.
bye

9 comments:

LisaLisut said...

Kire murah la u dpt putttt.i hotel yg murah flight yg mahal.sobs. Tp put pye ade angsa haha. U rs chaba thai murah? I rs mahal or standard price malaysia.sbb tu i try sekali je n mkn tepi jalan or tapau dr kedai tepi jln hikhik.jimats

BLuRpL3 said...

wah bestnyer..nanti bole la kita mnta tip2 nk ke sana..mmbe2 pn cakap krabi best.hehe

do come, visit & be our follower at http://blurplediary.blogspot.com/

do keep in touch =)

miss puteri said...

Lisa-chaba mahal lisa.hehe.tp sedap.makan 2 kali je kat situ.hee 2 hari lagi mkn kat kedai warung tu murah n sedap jgk.hehe

hazlynda kushairi said...

nanti review pasal hotel ek? insyaAllah next year Lynda ke sane HEHE ;P

miss puteri said...

blurpl3- thanks dear. boleh sangat.. dah ramai yang pergi juga krabi nie, so maybe boleh share2 jgk kan...

miss puteri said...

lynda~ orite dear! nanti pk nak review apa nie..hikhik

~* aDawiyah *~ said...

wahhhhh..stay kat ananta burin..saya pon akan stay situ tapi bln3 nxt yr..masa mula-mula nak booking tu rasa cam tak penah dengar pon ada blogger yang stay kat situ..tapi since pakej dia agak murah,so booking je la..nnt tlg review pasal hotel tu plus tempat-tempat yang best untuk pergi ye..bole p situ gak nnt klu menarik..thanks put~

miss puteri said...

ada~ hee.. memg sebab murah jugak put book..hehe... ok lah, ada lagi hotel yang sgt best n dekat dengan pantai. tapi mahallah sikit kan..yang nie pon dah ok dah.. ayuni n lisa pun dah stay kat sni.. most welcome dear. bace day seterusnya ye..hee

iedaurora said...

romantiknye bilik tu, oke nak tau bayak pasal krabi, cepat2 review...