Saturday, October 15, 2011

review :Kisah baju nikah saya

Baju nikah mula2 nak pkai kaftan, tapi mcm malasnya nak tempah2 beli kain..siapa nak jahit lagi..Lepas tu pk nak baju kurung moden je. kain lace, satin. simple dan boleh pakai lagi. Pilih warna putih sebab suci. ahaha..  nikah=putih=suci. boleh? bukan2, sebab dah bagi kain nikah warna putih dulu kat suami *masa tu tunanglah, hehe* Suami dah hantar baju kat tailor dah. so, harapanlah nak tukar warna biru mcm Kina, *tiba ada nama Kina* sebab cantik kan baju nikah Kina warna warni.hihi. so, korang ce pilih warna2 pelangi utk baju nikah.. mesti cantik. ok, melalut. maaf Kina dijadikan contoh.hehe..

kita terus ke kisah baju nikah yang putih lg suci.

So, pergi carik kain di Jalan Tar, pergi cari kain Chiffon MURAH tapi cantik beading meleps memang x jumpa lah kan.ahaks...jadi terus ke SB Bridal Semua House, tempat beli kain utk baju melayu hantaran tunang dulu...Baju ditempah kat situ jugak total kos kain+tempah RM280.

baju nikah sebelum beading (^_^). test dengan veil kononnye..hehe..Perlu cekak pinggang utk effect lebih ramping gitu. hihi. 
 
Ramping kan?

Puas hati dengan baju? mestilah tak sebab mcm kosongnyee. so, hati membuak2 nak hantar beading..

then hantar beading ke Hariz n team utk buat beading(^_^)..dengan pesanan saya nk bead pearl putih silver cam tu n simple,sesuai dengan budget saya...

 hasilnya!! taraa...

suka? hehe.. cantik memg cantik  just size beads yang sama tidak bagi effect 3D kata Intan,hee... saya haruslah tak tahu pasal beading ini..terima seadanya sebab dah cantik!hee.. Btw thanks Hariz n team. Dapat baju on time, hantar pada bulan 7 dan dalam awal bulan 8 dah dpt baju .sebulan macam tu...

ok, puas hati dah? ok dah puas hati sebab tunang masa tu cakap, lepas nie jangan nak tambah apa2 dah. cantik dah tu..hee.

 tapi bertambah jugak lepas si Intan Norazam yang baik hati patchkan lace lebihan buat veil tu, Intan patch lace kat baju n lengan baju.. ce tgok gambar nie, nampak tak nampak tak? heee


                                   
 gambar tak clear sgt, maaflah ye. takde gambar cantik2 lagi. ehee. nanti dah ada gambar cantik kita update lagi. ok babai. nak jalan2 tesco!

6 comments:

K.I.N.A said...

haha..memang tiba kan ada nama kina..:P..

kita sama part pearl2..:P..

anaztasias nora aira said...

hehe cantik !! nak tunggu intan wat tuk nora plak weeeeeeeee :)

syakilla.purple said...

put, mesti mahal kan kan kan, upah beads. sampai mcm tu sekali -__-" err, x mampu2.

Hunny Kitty said...

hamekkkk penuh beads!

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

sgt cantek!! *pengsan tgk

miss puteri said...

kina ~ suka baju kina sgt! hehe. like biru tuh!. pearl2 sgt cantikkan dear?

nora~ pasti sgt cantik dear! sgt cantik!... suke sume hasil kerja intan!

syakilla~ hehe. boleh tahan lah mahalnye...hihi. takle lebih ratus2 jgkle. put nasihatkan beli kain dah ada beads. jimat!hehe


hunny ~ dah nak sgt beads kan! hameeekkkk!hehe

maera! thanks dear syg!!!!!