Thursday, September 8, 2011

DIY : Centerpieces

Salam hari Jumaat semua.

ingat tak, hari tu put try2 buat centerpiece, berpk2 nak buat macam nie

direject sebab banyak guna masa utk tebuk dan perlu guna round polisterin tu juga penggunaan jarum yang byk guna kos.

or mcm nie,


direject sebab kena print gambar *malas* dan botol innershine dah guna utk perkara lain..hehe

konsepnya, masih bunga tisu tapi yang lebih mudah dan sebab dah dekat nie, guna apa yang ada aja,

1. Guna cawan polisterin tu, balut dengan pelekat yang kita guna balut lidi bunga pahar, sebab ada lebih jadi guna aja....hee

2. Balut, balut dan terus membalut smpai tak nampak putihnya..hehe


3. Kemudian. letak double tape atau gam utk lekatkan juraian manik lebihan bantal hantaran dulu


4. Akhir sekali, tebuk lubang cawan tu, cucuk dawai bunga tisu yang dah siap tu, dan kat dalam cawan just kemasan dawai tu supaya bunga tak gerak, selotape terus pon boleh, jadi hasilnya, macam nie..

ok, mudah kan? hehe..


malu tunjuk centerpiece yang biasa aje..hehe

22 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

comellah put

|cerita-gadis-ini| said...

SIMPLE TAPI CANTEKKKKK

Adawiyah A.Halim said...

idea kite sama la put..hehehe..juz cawan jer yg len..hehehe

miss puteri said...

ekin~ hehe.. tq dear, ini aje yang termampu..

CGI tq dear!!hehe

adawiyah~ weee!!put guna apa yang ada je dear..hehe... yey! sama. naty nak tgok yang u buat tau!hehe

Fariza said...

hebat !!! cntik dan comel.

Hunny Kitty said...

lalink....tak ringan ke cawan tu nnt ..kene make sure melekat ngan kuat atas meja..kang tergolek2 lak..hehe

Cik Tqah said...

cntek la

miss puteri said...

hunny, ringan.. dalam letak pemberat sikit..hehe.tu lah nanti terbang2 kan..hikhik

cik tqah~ tq dear..heee

Fariza~ hee... guna barang sedia ada je dear..hee. thanks dear!

LisaLisut said...

omg..creative..simple and nice.save cost jugak.huhu.i tatau nk cakap i ade centerpiece ke x,haha.belasah jela labu.duit mengalir mcm sungai hujung2 ni.kalau takde pn pasrah je.haha. terbalik pulak sbb i ade byk gile gmbr br lps cuci.pdhal nk pakai 5 keping je.ade lai 95 kepng 4R lak tu,kakakakaka

miss puteri said...

hehe.. u buat je mcm nie letak gambar mcm yang atas tu! senang aje..hehe. i takde gambar pon nak print..malas dah.. hehe.... boleh guna semua gambar tu utk centerpiece.. betul2 duit keluarrr jee

fainie_riz said...

creative ni..cost saving betul

n0rraslida alias said...

suke.cntek.kreatif.saving.

iedaurora said...

mmg creative & save bugget dear!

PussyCat said...

lawa!

miey anna said...

comey comey comey...suke2 dear ^_^

Cik Zimie said...

kreatif sgt put!!!tak penah terpikir cawan tu ditongangtebalikkan boley jadi centerpiece.heheh cantik la put.save cost lak tu.bravoo!!:)

eh btw zimie try print this week keh nnt zimie courier secepat mungkin!!tunguuuuu

~ NANA ~ said...

wahhhh kretif la dear...cantik pulak tu

Renee Meow said...

nice..!! i like!! :D

miss puteri said...

NANA~ weeee, idokle kreatif mana dear..guna apa yang ada je tu.. thanks dear.

zimie~ hikhik, put pun awal2 takde nya nk terbalikkan cawan tu... tgok buat mula2 tak stabil, jadi put tebuk belakang cawan, cucuk bunga, tengok mcm stabil sikit.hehe. thanks dear

ok dear, waiting!hehe

miss puteri said...

fainie,aslida, ieda, pussycat, miey anna, renee~ thanks dear dear!!! hehe. anda buat sy excited! hikhik

ni@ @in said...

sangat2 comel..save cost lak tu...

miss puteri said...

hehe. tq dear! cheapskate sikit...hehe..