Wednesday, July 20, 2011

kisah handbouquet

lamanya tak update, seminggu lebih dah Put rasa...lamakan.. setiap kali tulis mesti tak habis.hee.tapi hari nie macam happy sikit sebab 2 report dah siap tadi. ringan sikit rasa.



Bila dah ringan sikit tu, dapatlah berfikir sikit pasal kahwin nie. Mari berbicara perihal HandBouquet (HB).



HB takde lah pk sgt skrg nie..apa2 pun boleh lah.. bila dah makin dekat nie, makin macam terima dengan pasrahnya..hehe.Dulu masa lagi 300 hari semua perkara pun survey.



Tapi Alhamdulillah rezeki ada, pernah menang contest dapat HB. 2 contest dapat HB!.1. Gadis dan Bunga Lyana MK punya contest!! dah guna masa pre-wed dan satu lagi contest PPM insyaAllah..bakal digunakan di Majlis Nikah nanti..untuk sanding sang putera tanak put guna fresh flower.dia kata nanti layu bila dah petang. Tapi tengok ramai yang guna fresh flower tak layu punnn..hehe. korang letak panadol ye??hehe.. Sebagai bakal isteri yang baik. *ehem* kita ikutkan aje.. katanya ada suprise *eceh, sgt suprise*hehe



Jadi , tadi contact penaja, decide nak HB untuk nikah. Tapi tengah pk bunga apa dan kaler apa..awal2 dulu put nak bunga carnation tau. macam nie... cantikkan?






macam boleh buat guna tisu kan. hehe. cantik




tapi bila tengok puan syuhada kita nie...aduyaii jatuh hati pulak dengan bunga lily nie,






suci kan??







orchid pun cantik.rasanya farah pakai orchid kan nie.hehe







Jadi, inilah pilihan saya, .






Saya memilih bunga Calla Lily kerana ini bunga kesukaan sang putera saya. Terima Kasih.





korang suka bunga apa? hee




24 comments:

Anonymous said...

suka bunga raya. hehe. calla lily memg cantik

siti said...

siti suka bunga ros. tetibe feeling nora elena kan bila berbunga-bunga ni. hihi

nida-razak said...

calla lilly sangat cantik...nida ske..tp nida paling ske bunga orkid...rasa nk cabut je bunga orkid mak n guna kawen nanti..hehe..tp xtau sesuai ke x nk guna bunga orkid nanti..

K.I.N.A said...

bunga bau coklat ada tak? hehehe..

tqahmisdar said...

suke calla lily jugak! kat mane boleh dpt ye kat kuantan? ri tu cari nk buat HB utk e-day tak jumpe..

.:shura shushi:. said...

calla lily nie susah nak dpt kn??kn??

natrah jaafar said...

suka bunga lily...cantik..

e k i n ♥ y u s r i said...

seyes cantik bunga lily tue....
huhuhuhu

Anonymous said...

lily yang cantik tapi susah nak dapat.. mana ye nak dapat bunga ni??

♥ Kasut Pink ♥ said...

carla lily memang cantik yg artificial pon byk. Tp sy suke tulip..

miss puteri said...

anon~ bunga raya bunga kebangsaan..
hehe

siti~ put pon suka ros juge...hehe

nida~ orchid pun sgt cantik tau dear! put suka juga orchid. tapi kalau tanam orchid selalunya tak berbunga pon.hehe. tangan tak bertuah nie.hikhik

kina~ ce sembur perfume coklat kina kat bunga tuh!hehe. kompem bau coklat!!hehe

tqah~ put pun tak tau yang kat kuantan kat mane dear. kalau rajin naik cameron!hehe...

miss puteri said...

shura~ haah dear, susah nak dapat kan. harap si penbuat bunga put dapat jumpa bunga nie..hehe. kalau tak kena pk bunga lain lah pulak nanti.hee

natrah~ cantik, secantik nasrah!hehe

ekin~ ini seriuusss.hehe.. sgt cantik dan suci!hehe

KP~ tulip cantik berwarna warni kan kan... haat artificial byk ...selalu guna gubah bunga.hehe

LisaLisut said...

i br nk tye where to get calla lily.sbb i pn minat.tp katanya susah nk cr kat malaysia ni.yg i sll jumpa the fake one kat ikea.or nilai 3 haha..roses pun roses lah.i pasrah.haha

iedaurora said...

so suci & bersih, tp ieda takkan pilih bunge nie sbb bukan warne pink my wedding theme hu..hu..

miss puteri said...

lisa! roses pun cantik! put main request je, DH kate ok je..hehe. nanti dia usahakan.hehe...

ieda~ ada lily warna pink tau!hehe...

~ NANA ~ said...

dear...fresh flower xyah letak panadol pon...normally pakai bunga import, tu yg x layu...dun worry la, i punya HB 2 hari baru stat gugu daun dia...hihi

btw i sgt2 suka dgn calla lily!

Renee Meow said...

sumer chantek..!! :D

UyaRayza said...

nicenye dear hehehe...carnation tue rase mcm terliur plak tgk hehehe..tp rasenye rose je kot..ntah hehehe

miss puteri said...

NANA~ la begitu ye? selalu beli kat cameron je yang..hikhik.. okeyh request bunga oversea lah!hee.demand betoi..hee.. best2.. simpan lamae guna artificial je la kan yang..hehe..

calla lilies shantek!!

miss puteri said...

Renee~ termasuk put kan? hikhik...kan2. bunga cantik2 belaka. bunga raya?hihi

uya~ rose my fev jugak yg! suke sebab rose banyak warna dan wangi. suke kan..hehe. puasa ke yang nak mkn bunga pulak nie?hehe....

anaztasias nora aira said...

put dulu lepas tu saya ahahhahaha :P

LittleSunshine said...

suka lily.....good taste put

Hidayati Farhan said...

put, saya pon nak pakai cala lily sbb tgk nurul syuhada lah ni. ahahaha. yess, bole pinjam lily u nnt :P

miss puteri said...

nora~ yey!! nora request bunga apa yang? *sibuk jugak nk tau*hehe

LS~ kan kan.. tq yunk.. nie jatuh hati tgok org pkai cantik2.hehe

yati dak yang~hehe yey! kalau tak laju boleh yunk!!hehe.... cantik kan tgok dia pakai.suke suke suke...