Thursday, May 26, 2011

kisah pelamin bertandang

salam malam jumaat!ehem2


hee


lama tak bincang2 pasal pelamin. lagipun saya belum bincang dengan puan pelamin saya pasal pelamin saya.hehe. bagi gambar je nanti .hee.. asyik bercerita pasal bersanding pihak perempuan je, Apa kata kita berubah ke majlis bertandang pula.. Kalau di Pahang bertema ala-ala moden, di dewan, berbaju meleret2, bertema pink,purple putih. Di Perak pula kita bertema ala-ala tradisional, di kampung(rumah), berbaju songket bertema ala-ala marron gitu.. So kami merasa suasana yang berbeza kan. Ramai yang akan pilih macam nie juga, tema moden dan tradisional.hehe....


dah ada vendor idaman enche tunang di Parit Buntar. Dan pelaminnya juga dapat merealisasikan impian kami.hehe. Nak tahu macam mana gayanya tradisional itu?? macam ni..





cukup bertradisional tak?hehe





hehe. bukan yang nie lah kami ambil nanti. hujung minggu depan baru nak pi pilih macam mana (~_^). nanti saya cerita yang mana pilihan hati kami ye..


Pics credit to ANJUNG AMIE BRIDAL

13 comments:

nida-razak said...

waa..klo tradisional mcm tu sangat cantik.. =) put, bridal kat parit buntar kat mna ek put amek? ok x? ada kawan tgh cari2 area sna..

miss puteri said...

yang nie lah, amie anjung bridal, ada link kat atas tu (~_^). dia ada dua branch , satu kat pekan parit buntar satu kat bagan serai. (~_^)..hehe.kan cantik kan mcm kat atas. put tak pi tgok lagi dear. nty put tgok sendiri kat sane.hee

zimie said...

nice nye dear.lame tak cuci2 mata dengan pelamin tradisional je.balik2 yang moden.hihihi best kan kembali kepada zaman dahulu.terasa ala2 sultan permaisuri lak.hehe

nida-razak said...

ooh...cantik...buat la mcm tu gak..hehe

miss puteri said...

zimie~hee.kan alangkah bestnya dapat mcm tu.hehe. mcm ala2 duduk di singgah sana gitu kan dear..hehe...

nida~hee.. kita tgok nanti, budget kena di utamakan jugak..hee. itu yang utama.hee

e k i n ♥ y u s r i said...

sy buat 1 majlis je
jd xde pelamin bertandanglah
huhu

Hunny Kitty said...

classic!! suke!

miss puteri said...

wah ikin! jimat! hehe. takpe, fokus satu je kan yg..

hunny~hehe.. kan... jarang nampak dah sekrng.. put suke !hee

~ NANA ~ said...

wahhhh nice dear!

put put, if u pakai dgn songket kn, mesti lagi "umphhh" la nnti...kekekeke

miss puteri said...

hehe... tunggu tau dear!hee. adakah bakal menjadi kenyataan..hee

lovelyadibah said...

dba pun suka konsep tradisional:)

miss puteri said...

dba~ yey!! sama2 suka!!

UyaRayza said...

uya pun buat tema tradisional hehehe