Tuesday, May 10, 2011

inikah dugaan yang ku terima

tajuk entry nak tajuk lagu je kan.hehe. Saya memerlukan stress management sekarang!!!

Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman."
-Surah Al-Imran ayat 139

Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan)."
-Surah Al-Imran ayat 200

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"
-Surah Al-Baqarah ayat 45

".....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir."
-Surah Yusuf ayat 12

Ya ALLAH Ya Tuhan Kami, kami memohon perlindunganMU dari gangguan iblis dan syaitan, dari perasaan benci dan syak wasangka, serta dari khianat dan hasad dengki manusia.. Kami memohon pelihara dari MU Ya ALLAH, agar hubungan ini kekal bahagia hingga ke syurga.



11 comments:

zimie said...

put dear.yang al imran ayat 200 selalu gak dengar.kalau boleh baca selepas sembahyang tau.insyaAllah dipermudahkan jalan ;)

miss puteri said...

thanks dear zimie!! sayang u!hehe...amin..insyaAllah. (~_^)

anaztasias nora aira said...

puteri : adakalanya mmg rasa give up tapi nora wat bodo je... tak nak layan pemikiran.. Insya Allah put akan okey..sekarang take a rest dulu ye dear :)

lovelyadibah said...

lorh..put pun tgh stress??mmg patut kina wt post pasal stress management t..ekekeke~

btw,chaiyok2!!aku pun tgh stress gak~

miss puteri said...

nora~ yup! take a rest dulu!memg sgt perlu rehat. penat sgt.huhu. thanks dear nora. syg nora!!

dba~hee. haah. kerja byk syg.. kahwin memg tolak tepi kjp..hee.. thanks dear!!*emosi tak stabil sebb hormon kot*hee

intan said...

dear, kenapa?huhuhuuhuh

K.I.N.A said...

hoho..nampaknya sorang lagi perlu pegi kursus stress management..huu..kina insyaAllah pegi jap lagi..kol 9..hehe

LisaLisut said...

cuaca panas menambah ketidakstabilan.kalau rs nk marah tu stay away from people and be alone. :)

sabar put and thanks for the ayat2 quran :)

miss puteri said...

intan~ hehe..u dah ceriakan hari ku!yey!!hee

KINA~hihi, dah buat tap tap dah..tq dear!

LISA~ Most welcome dear. haah, panas hari kan. pkai sunblock dear!love u

~ NANA ~ said...

takmo stress2 k budak mucuk :)

baca la novel kalo stress...kekeke

miss puteri said...

ok mucuk nana!!mekaseh dear! love u!