Sunday, May 22, 2011

D.I.Y bunga hydrangae


salam semua.




selamat pagi Isnin!

entry di pagi isnin sebelum memulakan kerja dengan lebih bersemangat dan produktif.hehe. berhenti sebentar dengan bunga tisu. mari bermain dengan puncher!hehe




thanks Rilla yang membantu saya mendapatkan puncher ini! masih ingat kisah punch hydrangea?



mari kita belajar membuat bunga ini!hee



1. Punch atas kertas, kemudian cucuk jarum atas kertas yang dipunch.





2. nampak kosong kelopak bunga kan?. jadi kita guna dua! susun macam ini.





3. Guna half round form (round form yang dipotong dua). oh ye, sebab saya malas nak guna satu round.hee. cucuk kelopak bunga pada foam tersebut.





tadaa... jadi mcm ni, siapa rajin boleh buat ye..hee





comel tak?


sesuai untuk apa agaknya ya?




bahan-bahan

1. sekeping kertas

2. jarum (RM3.90=240 pcs)- cowboy temerloh

3. round form (RM3.20= 2 pcs)- sin yin semua house

4. Craft Punch Martha Stewart nak beli click SINI (rm50+)

*maaf kurang arif buat tutorial.hee*

24 comments:

yUmIe said...

sesuai utk table centerpieces:)

miss puteri said...

hehe. kan yumie... kena gigih jugak buat nie.hehe.. byk guna jarum.thanks dear

nolyndila said...

waaa..canteknya... :)

~ NANA ~ said...

cantek!!!! put, mne dpt puncher tu?

if buat bunga telur kn, cantek jugak tau :)

instead of jarum, maybe blh gam & pakai manik je...hihihi

miss puteri said...

nolyndila~ hee, trylah, nie main2 jeh.hehe.. tq dear!!

NANA~ rilla yang tolong beli kan kat martha stewart kat kl tu, via online. lupa yang mana tah.hehe..

nana tolong buat boleh?? hehe.. tunggu put rajin lah cam tu.. guna paper felt ye dear buat bunga telur tu?hee

K.I.N.A said...

comel bangat sih!

nida-razak said...

putri, cantik..memg kreatif..hehe..bley pakai idea ni..nida mmg tgh nk beli puncher tu, tp untuk buat tq tag..

e k i n ♥ y u s r i said...

centerpieces cantik

♥ Kasut Pink ♥ said...

bagus ade punche ni takde la kalut nak kena potong sekuntum2 bunga kan..

A 'n' M said...

cantiknye!!!sgt creative dear!! =)

miss puteri said...

KINA~ Hehe. saya memg comel. eh..thanks dear!

nida~ bagus2 nak buat tq tag. nty tunjuk tau mcm mana nak buat tu..hehe.. tq dear!

ekin~ haah, kalau lagi besar lagi cantik.. takut tak gigih je nak buat.hee

KP~ hehe. kan.. ada punch ni pun tak rajin jugak kdg2.hehe

A n M ~ thanks dear! terima kasih kpd punch tersebut!hehe

LisaLisut said...

omg put!! best gila lah.membuak smgt nk buat masa baca.masa baca ni lah.kangdh balik umah trus hilang.haish.pdhal i ada bayk gila masa nk buat ok! hmmmmmmmmmmmmmmmmmm

puncher tu ada jual kt kedai2 buku ke apa x?

miss puteri said...

hehe.. buat2 kalau rajin.hehe... malam2 boleh buat. sehari satu . sebulan dapat 30 dah.hehe... kena gigih lah.hee

try tgok sini dear,

http://www.scrap-n-crop.com/index.asp

ada kat kajang. (~_^). kedai buku tak sure pulak. tak pernah jumpa lagi.hee

Rilla said...

Put...comelnyaaaa. Kalau buat deco guestbook table pun comel

miss puteri said...

kankan.. tq rilla bg idea!! baru teringat pasal guest book table!hee

A 'n' M said...

dear...nak tiru ur idea tu boleh x?rase cm comel kalau wat table deco utk vip (isk...ade ke kerajinan?huhu).
tapi seyes mmg sgt suke dgn ur idea ni.... =)

miss puteri said...

boleh syg! silakan.. berbesar hati kalau u buat nanti!hee... suke2.. buat tau! then boley buat entry. kamon kamon!heee

A 'n' M said...

waaa...kuciwa.nak beli puncher tu tp da out of stock...da berkobar2 nak wat cm put wat.huhu.... thanks sbb bagi saye melakukan plagiat idea tu.hehe ;)

miss puteri said...

tunggu naty mesti ada stock. ramai yg email tanya pu puncher tu, ramai beli kot.hee. tu abis tu.. hee..put pun tgok idea org oversea sane dea.hee...plagiat memplagiat lah nie.hee

zimie said...

cute nye munge tu put.rajin tau put ni!!sesuai utk centerpiece.tp jenuh gak nak buat tu.hihi cayok2

Aisy Naa said...

Waa.. mau jugak puncher tu.. tolong dpt kn bole? xpon sewa ngan u je la.. bole?? hehe ^_^

budaq gemok said...

yunk
puncher tu sgt comel
ley x gtau cmne ye nk beli puncher kat link yang u bagi tue
ley x email kat i, cik.ai87@gmail.com

Anonymous said...

buy valium online without prescription buy valium egypt - what are the side effects of valium 10mg

Anonymous said...

buy xanax took 2mg of xanax - xanax 2mg yellow bar