Monday, March 7, 2011

ini kisah bunga tisu dan ikea.


selamat hari Isnin.

Jamu mata dengan bunga dulu.hee
ini rupa bentuk D.I.Y bunga tisu guna royalgold tue..hee

konon mcm dah jadi terus nak buat bnyak2 sebab nak letak kat hantaran, bunga pahar bagai2. impian tinggi menjulang nie. harap2 tecapai. langkah pertama adalah buat survey kepada org2 di rumah sama ada cantik ke tak, bila 100% kata cantik (ambil hati ke ape ye, hee) terus proceed ke langkah kedua iaitu tanya b2b kat mana nak dapat tisu warna2. bila ramai yang bagi respon di ikea. terus msg sang puteraku, nak pi ikea .

maka, hasilnya tadaaaa..........

*maaf gmbar kurang berkualiti*

.

ada banyak warna, hijau,kuning,biru,purple, pink pucat.hehe. ok dah lupa ada warna apa lagi,
50 helai (3 lapis)- 11.90 (berwarna)
100 helai (3 lapis)- RM9.90 (putih)

nampak mcm sikit je tisu 2 kan, tapi bila dah kuarkan jadi 3 lapis satu helai 2. banyakkk jadinya tisu 2. so, bunga pun jadi cantik juga guna tisu nie. nak tutorial??heee

Frame2 ini pula berharga RM 5.90 untuk 3 frame. frame sesuai letak kat utk deco kat tempat Guest book kan..ada yang frame 2 side warna putih 2, harga RM 4.90. cantik jugak.

dah guna pun letak kat pejabat!hee,


ok, jum pi ikea lagi sale sampai 20 March 2011 aje!

13 comments:

"cikkin" said...

waa..bestnye tgk org kretip ni..nak tutorial pliss.=)

anaztasias nora aira said...

sampai 20 mac je alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sempat ke ni :(((

Ainee Cumi said...

Eeee bestnya duk KL boleh dapat barang kat mana mana pun.. Nak pi Ikea jugak

yUmIe said...

haha sye sambar frame 2side tue,vase dgn pinggan dan xlpe jge karipap ikea..time jln kt ikea tue tutup je sblh mte.klu x mau lg byk rembat.huahuahua

miss puteri said...

cikkin~ hehe. terjadi pulak. tak kretip jugak.hee ok yang, nanti put buat tutorial ye

miss puteri said...

nora~ next week sempat lagi dear!jum2.hee

miss puteri said...

ainee~ put pun duduk pahang, wekend selalu turun kl.tunang di sana.hee

yumie~ alaaa tak jumpa yumie pun, kan yang 2 sided 2 cantik jugak. sebab putih.hee

cikFM said...

jimat kos kan + cantik.. nice idea laa.. :)

miss puteri said...

cik FM~ Kena rajin je lah nie....tq dear

yatt said...

salam,
nak mntak tlg belikan tisu warna tu blh x?
sya d terengganu,payah nak jumpa tisu mcm tu...

miss puteri said...

yatt.. boleh2.. yatt di mana?? meh email kat put ye.. puteri_frd06@yahoo.com

yatt said...

alhamdullah
ada jugak yg baik hati...
hehee.
nti yatt email yer.
trima kasih.

Anonymous said...

sy dah try buat..alhamdulillah jadi...bila nk buat bunga pahar mesti letak lidikan??? tp tu yg failed skit...mcm mana ye nk pastikan lidi tu benar2 kukuh pada bunga tu...