Friday, March 11, 2011

idea deko pool

salam

Tsunami Alert for New Zealand, the Philippines, Indonesia, Papua New Guinea, Hawaii, and others. Waves expected over the next few hours, caused by 8.9 earthquake in Japan..

Let us pray together

--------------------------------------------

sekadar mencuci mata dan mencari idea tentang deco2 pool nie,
bukan perkara utama, tapi yang ni yang sibuk nak google2 , bunga pun tak siap lagi, hehe..

so idea2.

1. balloon

i love balloons.. sgt suke, semua jenis belon. harap dapat jumpa tukang belon (ade eh?hehe) yang dapat hantar belon utk majlis put. deco dengan belon je . sampai org ingat mcm party birthday pulak..hehe.. sampai centerpiece , signage, semua2 lah,. walkway juga..hehe....



2. rose petals

nampak sgt cantikkan, but then bagi pulak resort 2 kita nak tabur2 petals 2.haha. nak bersihkan lagi kan,hehe.. tapi suke yang ini.

2.
nama atas air.

ini idea Rilla, Rilla kata potong polisterin huruf2 then buat nama kita n pasangan . dan letak juga lilin2 terapung atas air.(malam pasti sgt cantik). potong hurf2 polisterin then hias dengan bunga pun cantik juga. boleh jadi macam gambar bawah ini.


4. bunga bulat2.

ala2 pomander ball versi dalam air.hehe. ini kena guna bunga plastik@ hidup je.. bunga kertas mau kembang2 kan. idea ni juga boleh digunakan..

*semua gambar adalah hasil tangkapan dari Google*

ada pernah buat majlis tepi2 kolam?? ada idea? jum kongsi meh!hee

6 comments:

Rilla said...

Suka yang ros petals tu jugak

R-YuzSha said...

suke ides belon tue... rasa mcm nakadekan jew untuk bertunang nanti..

miss puteri said...

rilla~kan.. kontra warna merah dalam air 2 naik sgt kan.hee

miss puteri said...

r-yuzsha~ belon pun cantik warna wani kan..buatlah.hee

intan said...

hai dear, i pon nk cari helium balloon aritu, tp still belom jumpa yang dijual murah..ingat nak cari peniaga pasar malam bdr pusat jengka,. jom jom!

miss puteri said...

hehe..kan dear. nanti 2 jupe u bagitau k. same2 carik jum!hehe.. balloon hunting!hehe