Saturday, February 5, 2011

searching for videographer?

salam hujung minggu.

Sekarang dalam phase mencari videographer. Jadi semua yang dibuka, dibaca, dicari ...videographer. blogwalking sana-sini.Kata org, sayangkan kalau akad nikah nanti tak da video. moment terpenting dalam sebuah perkahwinan. So, put pun tak nak terlepas jugak moment indah itu.hehe. 2 yang duk kira-kira guna mesin kira-kira budget bagai nie.

Memilih Videographer, Photographer, atau keduanya?

Photographer, gambar dalam bentuk tetap, tidak bergerak gambar itu. Kena pandai memberi posing2 cantik utk gambar cantik. dan juga bakat seorg photographer dalam mendapatkan angel terbaik utk mendapat hasil yang cantik. Videographer dalam bentuk dokumentasi, perjalanan majlis . tiba2 tak tahu nk terang apa. boleh dengar suara.bunyi.hehe.. akad nikah yang paling penting. nanti bila dah ada ank cucu, boleh tunjuk.hehe

Semuanya budget,budget, budget. Kalau budget tinggi takpa, boleh ambil dua2 yang terbaik. Tapi selalunya mesti org ambil photographer. Videographer tak ambil. mengapa?? Ini semua sebab BUDGET-BUDGET-BUDGET. hehe... Kalau dah ambil videographer, pilihlah OP yang bersesuaian dengan budget anda. Jika photographer yang menjadi keutamaan, pilihlah vdeographer yang berada dalam budget anda. (~_^). contoh if budget 0P+0V=4000 OP dah guna 2300 so cari lah OV dalam 1700 kebawah... ada ker? mestilah ada! put dah jumpa!hehe. Pasti mampu mendapatkan keduanya andai membuat pilihan yang bijaksana.

peralatan video yang terbaik?

Video camera apa yang diguna sgt penting dalam menentukan kualiti teknik tapi tidak bagi konsepnya. Ok ini. put tak tahu sgt pasal videocam yang diguna. Bagi put, yang penting bakat yang ada pada seorg videographer itu yang utama, peralatan membantu dalam memberi kualiti video terbaik. okey, pakej sebenarnya. bakat+pengalaman+peralatan+ editing= insyaallah, video yang cantik dapat dihasilkan.



so, pilihan anda???

DIA
*credit to google*

ATAU

DIA??
*credit to google*

ATAU KEDUA-DUANYA???

senarai videographer? cuba tengok kat entry b2b lain.
INI dari cik AYUNI - CLICK SINI
cik belle kita pun bnyak senarai videographer (~_^). tapi kena tanya dia dulu tau.hee..

mohon promote kat sini ye darls.


So, selamat memilih dan yang penting jangan lari BUDGET!

6 comments:

Cik Belle said...

huhu. kite punya senarai dah lama tak berupdate. hehee.. tp in case ada yang nak tau price range, boleh lah email.. hehe

miss puteri said...

hehe. pomote name cik belle kita dah kat sini.. btw tq dear!!

Yuna Heri said...

Wah... sangat mahu videographer untuk nikah!! Tapi bajet menyedihkan... hua hua. T,T

miss puteri said...

yuna~ 2lah. semuanya budget kan yuna...

~Ayu BnSyg~ said...

Laa br terkedek kedek dok tgk entry ni. X tau plak Put baca blog den. Haha. Put dh menang photo hr tu kn? So ambik video la plak. *wink*wink*

miss puteri said...

tq dear!!! hehe. memg nk amik video nie dear..(~_^)..my tunang nk sgt kan. hehe