Friday, January 28, 2011

pernah DIY pelamin tak??



Put sangat suka pelamin ini tahu tak.
tapikan mahal bagi saya. (T_T)
jauh (T_T).

terus rasa nak beli kerusi sndiri, lampu sendiri,bunga sendiri...........
ada sesiapa yang DIY pelamin sndiri tak??? berbaloi atau tidak??

oh, bukan saya DIY ini.





sayang (~_^) .
rindu inche tunang.
maaf gambar si dia di sini.hehe..


*mms si dia yang pergi dinner compny*

18 comments:

Rilla said...

Rilla pun kena DIY pelamin, bapak Rilla yang request. Huhuhu. Mana nak cari kerusi pelamin ek?

dhiyalova said...

kak put, DIY tu ape??huehuehue

miss puteri said...

Rilla syg~ kat kedai perabot pun byk put jumpa kerusi cantik-cantik mcm kat atas 2 yg... nti kerusi boleh buat sewa balik.hiks.. Rilla try tgok kat kdai2 perabot, tak pun kerusi Rilla sewa. then DIY yang lain2..hee..

miss puteri said...

Dhiya syg~ DIY- Do it yourself. nanti bila da dekat nak kahwin join lah bride to be ni.. pasti tahu!!hehe.best!!

dyll basri said...

Put, im planning on DIY my pelamin nikah.. kot jadi la kan.. nak buat bantak byk2 mcm elyana tu or macam bff kita sarah... tapak tu mmg kena buat la or tempah.. tapi solemnization, dok bawah je kan.. klu pelamin sanding, cuba cari sofa2 moden yg dimiliki oleh kaum kerabat sendiri

miss puteri said...

2lah, if buat kat masjid nikah, put tak boleh nk ada mini pelamin, just ada bantal nikah n carpet jeh lah kan... yup, bantal byk2 tue shantek kan.. suke sgt. dyll buat lah!hehe

dyll basri said...

mmg nak buat sendiri... to cut the cost la kan.. klu buat sendiri, platform tu nak tempah. pastu sume2 kita jual kat bridal... hikhik

nYomeL said...

awesome la put!
serius cantek pelamin tu.. simple je.. bole diy kann..?? all the best put.. ;)

fainie_riz said...

Hai put..boleh sgt nk DIY..lbh2 lg mini pelamin..sy DIY pelamin tunang..pastu brng2 tu blh pki lg..tak bazir pun...

miss puteri said...

dyll~ letak kat rumah baru nanti pon best!hehe...

miss puteri said...

nYomel~ kan-kan..meh bagi idea cikit kat put nk buat cam ne. nyomel pandai DIY.. hehe..nak carik pintu gerbang kat blkng 2 lagi.hehe

miss puteri said...

hye fainie! baru jupe blog u yang shantek 2!!hehe.. boleh kan kan.. yey! bestnye kalau berjaya! nak pujuk fiance beli kerusi.haha..tq dear!

Mel said...

sy buat sendiri majlis kawen sy. Dr A-Z. Mua n photographer je tempah. Sumanya atas sbb nk jimat n ikut kepala sendiri..all the best for your wedding. ^^

miss puteri said...

mel..bagus nye u.. nie nak pi khatam blog u nie..tahniah! memg berbakat.hee

mizzunderstood said...

DIY is much cheaper la dear..
plus u leh wat ikut ape yg u nak..
just my opinion la.from my experience i DIY my mini pelamin.tp i lagi puas hati compared 2 my friend yg byr ratus2 tapi hasil mengecewakan..
=)

miss puteri said...

ramai nie DIY pelamin sndiri. patut cube!hehe. tq dear.. nk try lah kot2 berjaya..hehe. (~_^), kan , kalau kira kan, yang tempah 2 mahal sgt sbnrnya..

Mel said...

kt blog xder pic pelamin or anything about my wed. kalau nak tau ape2, email mel ye.mayb leh bg a lil bit pendapat ke.:)
elani7@gmail.com

miss puteri said...

tq dear! 2lah tak jupe pon pasl ur wed sgt.hee.. naty put email mel ye..