Tuesday, November 30, 2010

warna-warni kahwinku

bukan nak cari bunga utk hand bouquet. tapi tengah cari tema warna perkahwinan saya.hihi. sperti kekeliruan b2b yang lain dalam menentukan warna. ke saya sorg jeh yang ada masalah ni.hehe. masih belum dapat decide. bulan 12 sepatutnya dah kne decide kaler. bukan esok ke dah masuk bulan 12.kan. kena berpikir dgn cepatlah macam nie malam nie sebelum jam 12.hiks. ke belum jam 12 dah belayar kan. hehe.

oh ye, warna tema. ada kaitan dgn baju, dgn pelamin, cenderahati, bilik pengantin. tapi yang penting adalah busana pengantin dan pelamin.

TIPS 1- jangan,jangan dan jangan kalau baju warna kuning raja, pelamin kuning raja, pengapit pun kuning raja. tak dapat nak beza dan mana pengantin, mana pelamin.hiks. boleh gitu?? bila dah pilih tema 2, tak semestinya semua pun nk kena sama kan.

sekrang ni dah jadi trend combine 2, 3 kaler. pink silver,
biru purple, purple pink hijau, merah putih. mcm2 lagilah kan.. salah satu langkah yang bijak sebab tak semestinya kat baju kena ada 3 warna tu kan.

TIPS 2- terangkan betul2 warna yang b2b nak tu. hijau pucuk pisang ke, ungu lavendar ke. jgn tiba2 dah pasang pelamin, warna x mcm nak ke apa kan, sekaligus akan membuatkan perantin tak puas hati. Pastikan bakal2 perantin sekalian tgok dulu warna yang akan digunakan.

TIPS 3- bila dah ada warna tema contohnya, pink rose-ungu lavendar-cream. pastikan sedikit unsur tersebut ada pada setiap perkara. alas meja ke, cenderamata ke. tidak boleh tidak kena adalahkan. barulah tema namanya. jgn lari tema.(~_^).

jamu mata dengan bunga yang cantik





saya amat jatuh hati dengan warna di atas. pink memg akan sentiasa ada dalam senarai.


8 comments:

xiraburkhan said...

pink-silver sounds nice (^w^)
oh!put2. macam mana dengan projek "tissue paper carnations"? hehehe. xira da bookmark page 'folding trees' tu. nak prektis untuk nov. next yr. *harap2 jadila bunga tu.fuh!* X)

miss puteri said...

eh my xira cyg (~_^).. projek DIY tu sedang berlangsung. dah try satu.belum cukup kemas. but nak tunggu beli tisu yang kaler lain dulu (~_^). prektis2. agak2 ada masa boleh buat!hehe

anaztasias aira said...

warna putih mesti ada, warna selamat =) salam kenal got ur email :) sori xdan balas lg =)

cha said...

aaa kita sama la dear. i tak dpt decide lg theme kaler. pening kepala. i ni plak kulit terlebih pucat. sian en tunang i kalau duk sblh i nmpk dia gelap sgt. tu kene pilih kaler yg selamat

miss puteri said...

kan2. putih warna selamat. semua kaler masuk!hehe

miss puteri said...

CHA~ yup, keliru sungguh dgn kaler kan dear. skrg dah la byk warna2 yang cantik2 sgt. nak semua. tema pelangi..hehe..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

yanie pun tak pilih lagi kaler tema...

pening2...hehehhe

miss puteri said...

mari kita pening bersama2 lah mcm 2 (~_^).hehe. once dah pilih nanti senang nak beli ape2kan (~_^)