Monday, November 29, 2010

ciri-ciri sebuah bilik pengantin

Ke excited an put terhadap bilik pngantin tidak dapat dibendung lagi.hihi. sudah berkira2 dgn inche tunang utk ke ikea nanti! Hehe. Memandangkan kami pun akan masuk umah sndiri bila dah kahwin, deco mendeco sedang menjadi hobi masing2 sekrang. Idea mcm2, so kita tengok l
ah nanti apa yang terjadi .

Oh ye! Bilik pengantin.. apa yang perlu ada ye.. katil, tilam, bantal. (bahan2 yang perlu utk selesa tido) , bahan2 utk menambah keselesaan pula adalah cadar, sarung bantal, selimut dan kelambu . Bahan2 keperluan adalah almari baju berpintu2, cermin panjang bertujuan mencantikkan diri utk suami *ehem!*hehe. Bahan2 utk menyerikan keadaan pula adalah karpet, lampu, bunga, langsir dan sebagainya. Biarlah secukup rasa cukup masam manis pahit masinnye.(~_^)

PESANAN- jangan terlebih perasa pula, nanti penuh dan sarat sekali bilik anda

*pesanan di bawa khas oleh puteri , sumber dari artikel yang dah lupa dibaca dimana*

1. Jangan letak hantaran atas katil. Nampak penuh nanti ats katil. Hantaran kan berat dengan emas berkilo2, buah2 bertan2, coklat berkarung2 *hiperbola* letak atas tilam lembut. Tak Nampak lah cadar mahal kita kan*biar murah Nampak mahal, boley?hiks. Masa put tunang pun letak hantaran atas katil jugak, taktau lah nk letak mana dah. Mungkin kena sediakan satu tempat letak hantaran yang khas kan. Bilik I kecik jeh, mcm tak muat je nak susun kat bwh.
*tgok ni hantaran ats katil time tunang, cadar murah jeh, tak tunjuk tkpe.hiks*


2. Susun atur katil, katil lebih elok diletakkan dihadapan pintu bilik.*bukan lah dpn pintu smpai bukak pintu pun tak boleh*hiks. Bila tetamu datang je bukak pintu bilik terus nampak katil kita yang mengadap pintu, tak perlu tertelek2 mencari sudut yang sesuai utk menangkap gambar sekaligus mengurangkan kesesakan dalam bilik pengantin.

3. Bilik hanya ada katil, almari pakaian, meja solek dan meja sisi katil. Supaya bilik tak Nampak sempit, utk saya yang berbilik kecil lah, if yang bilik =sebuah rumah bolehlah nak letak sofa, tv, meja makan*erk* dsbnya.

4. Yang pastinya bilik pengantin bukanlah bilik stor yang menyimpan pelbagai cenderamata, mahupun kotak2 juga bukan bilik sedara2 utk bersolek mahupun bersiap2 *penggunaan mahupun lebih dari sekali. Bilik pengantin hak milik ekslusif *ejaan ni betul kan?* pengantin di hari bahagia. Jadi, bilik anda, hak anda. Wahh gitu..hehe.


*blog walking cari idea lagi*

7 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

tips berguna...best~

miss puteri said...

tq yanie!! sharing is caring!

fati said...

setuju sangat dengan pesanan nombor satu tu. hahahhh!! btolla, da letak sume hantaran, tak nampak lah kesantekkan cadar kita tu kan? :P

miss puteri said...

hehe.kan2..(~_^) selalu put tgok sekarang. hantaran org lapik kain/ alas yang cantik utk disusun2. nampak lebih teraturkan

luvira said...

miss puteri...jom datang blog ira, anda di tag

anaztasias nora aira said...

bagusnya tips. btw nora baca blog kamu dr mula untuk mencari info :)

Anonymous said...

cuktl ktkjj モンクレー アウトレット モンクレール激安 ダウンジャケット ブランド ibbfy uhbgka Blogger: KISAH CINTA SANG PUTERI - Post a Comment yvmrcal モンクレー 2012 モンクレール アウトレット モンクレール レディース ジャケット gusaggr cztup bottes ugg nightfall bottes pas cher bottes ugg talons foudsswt bottes ugg neige ugg bottes ugg imitation aflfbhci