Monday, November 29, 2010

bakul putar2

salam semua!
tadi balik rumah ada nampak cenderahati nie, macam menarik jeh tengok. bakul surat khabar ni dah popular kan sekarang. sgt lestari. menggunakan barang trpakai. jimat sgt. tapi memerlukan semangat yang tinggi beserta kerajinan dan bakat utk menghasilkan bakul sebegini. memang ada yang amik tempahan buat bakul surat khabar nie, harga belum survey+ tak rasa nak buat juga beli. put nampak bakul ini sgt kreatif. surat khabar di gulung2, dianyam2 cantik dan disyelek.*lupa ejaan*hehe.

*bakul diisi dgn gula2 myb muat jgk nak letak telur*
*siap beputar2 bakul nie *

*maybe bertambah kecomelan dgn reben kecil, manik atau juga bunga (~_^)


ada sape yang nk DIY bakul nie?? *kagumlah*
meh2 share sape2 yang penah try buat. saya budak baru belajar.hiks

6 comments:

nYomeL said...

hi miss puteri!
suke jugak bakul ni.. mase i kawen dulu, my mom gigih wat bakul ni tau! xla sejibik camni.. tapi konsep yg same laa.. pakai kertas suratkhabar! mmg penjimatan berganda2! mcm2 jenis my mom buat.. dr door gift sampai la ke hantaran. so i punye tema aritu adalah.. bakul dari suratkhabar! heheee.. :)

miss puteri said...

hye dear! tq singgah sini.
wow!! tererlah ur mum!! kagum ni kagum..gigihnya ur mum buat!! lestari gitu. mesra alam. (~_^)..bestnye!!

nYomeL said...

insyaAllah, pasni akan slalu singgah lg.. :)

tuh arr.. i pun kagum jugak sebenarnya.
sgt appreaciate sume yg die wat. i xdpt tlg byk sgt mase tu sbb terlalu bz keje. cian my mum wat sorang2.. byk lak tu! tuh la pengorbanan seorang ibu kann..?? bg die ape yg die wat tu sket je..

miss puteri said...

just call me put! 2lah, macam mana lah b2b sume boley DIY byk benda kan. tapi 2lah, bila dah semangat 2, memg nak buat apa pun boleh jeh.. put dapat semangat dari sume b2b n yang married jugak! semangat2.

K.I.N.A said...

hai put!..kina pun da link u..
btw, kina pernah dapat bakul surat kabar ni masa gi kenduri kat kuantan..hehe..bau shelek..haha..tak reti eja..

miss puteri said...

hye dear kina! tq dear..dah ramai kan yang buat mcm 2 sekrg. semuanya memerlukan kesungguhan. cantik jeh put tgok. (~_^)